Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стручњаци за везе откривају идеалан број излазака за јак брак: На ово дугогодишњи партнери обично заборављају

Да ли у својој недељној или месечној рутини имате издвојено време за самосталан излазак са брачним партнером

1693480112_shutterstock_1302758287.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Без обзира да ли сте у браку годину дана или 20 година, толико парова допушта да им живот забављања падне на другу страну након што су рекли то чувено "Да". 

- Што је пар дуже заједно, нажалост, те ноц́и за састанке се смањују, а ти парови обично морају више да раде на томе да би их остварили - примец́ује терапеут К’Хара Мекини, пише Бридес.

Пошто сте провели значајну количину времена у упознавању свог партнера пре него што сте се венчали, већина  не мислите да мора да одржава игру забављања у свом брачном животу. Са браком долази и више одговорности – посебно са децом, тако да проналажење времена за продубљивање везе постаје још изазовније.

Да, можда сте се вец́ заљубили, али оно што је једнако важно је да останете заљубљени. Најбољи начин да одржите ту искру живом је да наставите да излазите са својим партнером, без обзира колико дуго сте заједно.

- Предности вечери за изласке су повец́ана повезаност и подсетник зашто пар жели да буде заједно. Састанци су добар начин да се помогне у неговању пријатељства, које је суштинска компонента дуготрајне везе и брака. Било да је у питању вечера и пиц́е у вашем омиљеном ресторану или вечерња шетња, излазак са супружником подиже ваш однос на нови ниво.

Шта кажу стручњаци, колико често брачни парови треба да планирају изласке?

- Као опште правило, наводи се један састанак недељно као довољан за брачне парове - каже Мекини. Али, постоји неколико фактора који утичу на то колико често ви и ваш партнер заказујете ове датуме.

Поштујте индивидуалне преференције

Као прво, свака особа има различите потребе и стил живота. Неки парови би могли да уживају у независности током радне недеље и да пронађу задовољство у недељном састанку за вечеру петком увече. Други парови можда жуде за вец́ом интимношц́у, па би могли да одлуче да организују три вечери за састанке сваке недеље, пише Бридес.  

-  Оно што сваки пар треба да узме у обзир да би одредио број излазака који ц́е му одговарати јесте колико дружења жели и колико му је потребно - истиче психолог Иасмине Сед.

- Колико им је потребно одврац́ање пажње од рутине живота да би искра остала жива? У зависности од различитих стилова личности, понекад један партнер може пожелети више заједничког времена, док другом можда треба више времена да буде сам. Да бисте избегли неслагање и избегли било какву скривену љутњу која би нарушила вашу везу, обавезно изразите своје потребе током отвореног разговора са партнером.

Проверите свој распоред

Поред ваших личних преференција, такође је важно да имате на уму свој распоред. Уместо да покушавате да постигнете одређену квоту, важније је да се уверите да се вечери за изласке неприметно уклапају у ваш распоред.

Фокусирајте се на квалитет

Ако се превише концентришете на количину, брзо ц́ете почети да гледате на изласке као на обавезу, нешто што морате да имате на својој листи обавеза. Фокусирање на исход, а не на искуство дружења са својим партнером, на крају ц́е бити контрапродуктивно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas