Oglas
· · Komentari: 0

Stručnjaci za veze otkrivaju idealan broj izlazaka za jak brak: Na ovo dugogodišnji partneri obično zaboravljaju

Da li u svojoj nedeljnoj ili mesečnoj rutini imate izdvojeno vreme za samostalan izlazak sa bračnim partnerom

1693480112_shutterstock_1302758287.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bez obzira da li ste u braku godinu dana ili 20 godina, toliko parova dopušta da im život zabavljanja padne na drugu stranu nakon što su rekli to čuveno "Da". 

- Što je par duže zajedno, nažalost, te noći za sastanke se smanjuju, a ti parovi obično moraju više da rade na tome da bi ih ostvarili - primećuje terapeut K’Hara Mekini, piše Brides.

Pošto ste proveli značajnu količinu vremena u upoznavanju svog partnera pre nego što ste se venčali, većina  ne mislite da mora da održava igru zabavljanja u svom bračnom životu. Sa brakom dolazi i više odgovornosti – posebno sa decom, tako da pronalaženje vremena za produbljivanje veze postaje još izazovnije.

Da, možda ste se već zaljubili, ali ono što je jednako važno je da ostanete zaljubljeni. Najbolji način da održite tu iskru živom je da nastavite da izlazite sa svojim partnerom, bez obzira koliko dugo ste zajedno.

- Prednosti večeri za izlaske su povećana povezanost i podsetnik zašto par želi da bude zajedno. Sastanci su dobar način da se pomogne u negovanju prijateljstva, koje je suštinska komponenta dugotrajne veze i braka. Bilo da je u pitanju večera i piće u vašem omiljenom restoranu ili večernja šetnja, izlazak sa supružnikom podiže vaš odnos na novi nivo.

Šta kažu stručnjaci, koliko često bračni parovi treba da planiraju izlaske?

- Kao opšte pravilo, navodi se jedan sastanak nedeljno kao dovoljan za bračne parove - kaže Mekini. Ali, postoji nekoliko faktora koji utiču na to koliko često vi i vaš partner zakazujete ove datume.

Poštujte individualne preferencije

Kao prvo, svaka osoba ima različite potrebe i stil života. Neki parovi bi mogli da uživaju u nezavisnosti tokom radne nedelje i da pronađu zadovoljstvo u nedeljnom sastanku za večeru petkom uveče. Drugi parovi možda žude za većom intimnošću, pa bi mogli da odluče da organizuju tri večeri za sastanke svake nedelje, piše Brides.  

-  Ono što svaki par treba da uzme u obzir da bi odredio broj izlazaka koji će mu odgovarati jeste koliko druženja želi i koliko mu je potrebno - ističe psiholog Iasmine Sed.

- Koliko im je potrebno odvraćanje pažnje od rutine života da bi iskra ostala živa? U zavisnosti od različitih stilova ličnosti, ponekad jedan partner može poželeti više zajedničkog vremena, dok drugom možda treba više vremena da bude sam. Da biste izbegli neslaganje i izbegli bilo kakvu skrivenu ljutnju koja bi narušila vašu vezu, obavezno izrazite svoje potrebe tokom otvorenog razgovora sa partnerom.

Proverite svoj raspored

Pored vaših ličnih preferencija, takođe je važno da imate na umu svoj raspored. Umesto da pokušavate da postignete određenu kvotu, važnije je da se uverite da se večeri za izlaske neprimetno uklapaju u vaš raspored.

Fokusirajte se na kvalitet

Ako se previše koncentrišete na količinu, brzo ćete početi da gledate na izlaske kao na obavezu, nešto što morate da imate na svojoj listi obaveza. Fokusiranje na ishod, a ne na iskustvo druženja sa svojim partnerom, na kraju će biti kontraproduktivno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas