Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
љубав

СТРУЧЊАК ЗА ВЕЗЕ каже да је начин на који се свађамо важан: Ако се на крају овако осећате треба да вам се упали црвена лампица

Несугласице могу да се догоде без обзира на то колико дуго сте заједно, начин на који се свађате открива много о вашој вези.

1636539400_shutterstock_573938254.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У вези су свађе неизбежне. Иако звучи не тако занимљиво, неслагање са партнером је здрав аспект сваке везе и показује да уместо да проблеме гурате под тепих, желите да се директно суочите са њима. Свађа заправо може да користи вашој вези јер вас приморава да партнеру изразите жеље и потребе.

Тренер за састанке и стручњак Метју Хаси повлачи јасну линију између два начина на која се свађамо у везама и онога што они значе.

Прочитајте још: Овакви људи могу бити СВУДА око нас: Како да се заштитите од ПАСИВНО-АГРЕСИВНЕ особе?

Постоји разлика између свађе да бисте изразили своја осец́ања и намерног повређивања партнера.

Ако се увек нађете физички и емоционално исцрпљени након свађе, ту се пали црвено светло.

- Увек гледам на које начине се људи свађају и да ли покушавају да нанесу штету у свађи или покушавају да се поново изграде у свађи. Размислите о томе како се ваше расправе завршавају: да ли се ви и ваш партнер осец́ате саслушано и схвац́ено или рањено - објашњава Хаси.

Неке ствари никада не треба говорити у свађи. Било да сте заједно месец, годину или деценију, требало би да радите као тим, чак и у тренуцима када се не слажете.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas