Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Тако не изгледа љубав: Како препознати црвене заставице иза наизглед РОМАНТИЧНИХ ГЕСТОВА?

Токсични облици понашања могу бити прикривени и не тако лако уочљиви

1666094985_pexels-vera-arsic-984935.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

На почетку сваке везе и упознавања све делује лепо и обећавајуће. Међутим, колико се пута десило да сте у својој глави искреирали оно што желите да особа поред вас буде, али да је време показало да та слика нема контакт са реалношћу?

Не каже се без разлога да је љубав слепа. Зато се често дешава да нас вољена особа на почетку обасипа пажњом и многим романтичним гестовима, али иза тога се може крити не тако лепа позадина.

Који гестови су прикривени знаци упозорења, иако тако не делују на први поглед?

1. Рано признање љубави

Да бисте заиста неког заволели потребо је време. Љубав се не рађа преко ноћи. Зато, ако сте већ на почетку везе и виђања чули "Волим те", то би могао бити озбиљан знак упозорења. Можда вам делује романтично и слатко, али истина није таква. Људи који су склони да вас обасипају емоцијама иако вас не познају довољно покушавају да манипулишу вама.

Прочитајте још: Добро размислите са ким идете у кревет: Седам типова личности које треба избегавати у СЕКСУ

2. Претерано поверавање

Поверавање у нормалним односима треба да иде постепено. Превише откривања детаља о себи и свом животу у периоду када нисте неког доброг упознали може деловати застрашујуће и неугодно. Ако особа са којом излазите тек неколико пута почне да дели превише информација о себи, то је један од знакова упозорења да треба да се удаљите.

3. Потреба за сталним виђањем

Лепо је проводити време са особом према којој крећете да осећате нештио више. Али, шта ако сте доспели у ситуацију да та особа жели да вас виђа стално? То баш и није добар знак. Када неко жели по сваку цену да вас види, не размишљајући да имате свој живот, породицу и пријатеље, могуће је да имате посла са манипулатором. Манипулативне особе теже да постану центар вашег живота како би лакше управљали вама.

4. Претерано заштитнички став

Знати да вам неко чува леђа и да се поред те особе осећате безбедно, диван је осећај. Међутим, и то морају постојати границе. Претерано заштитнички став је одлика особа које су љубоморне или желе да исконтролишу сваки сегмент ваших живота. Сасвим је нормално да ваш дечко или девојка не зна сваки ваш покрет или са ким сте попричали. Здраве границе морају постојати.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas