Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТЕРАПЕУТИ ОТКРИВАЈУ: Шта људи најчешће мрзе код својих партнера

Сигурно постоје ствари које баш и не обожавате у вези са својим партнером, ма колико да је невероватан.

1698839813_shutterstock_2329474219.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Али кључ је у томе да не дозволите да ове ствари "захуктају" вашу везу до тачке у којој постану ствари које вас растављају.

Зато смо желели да неки стручњаци процене шта њихови клијенти најчешће мрзе у вези са својим партнерима и како се те ствари могу решити у вези...

Пријатељи, са једне и са друге стране

Када сте у озбиљној вези са неким, прихватате и њихове пријатеље у свој живот.

Чланица саветовалишта Џорџина Стармер каже: „Понекад ово доноси додатну радост у наше животе, са новим пријатељствима и авантурама. Али понекад то додаје додатни стрес и фрустрацију.

„Можда вам се баш и не свиђају људи са којима се ваш партнер дружи, или вам се можда не свиђа начин на који се ваш партнер понаша када је са својим пријатељима.“

Да би помогла да се ово исправи, Џорџина препоручује да признате своја осећања, да их пажљиво саопштите свом партнеру и да будете деликатни када покушавате да пронађете решење.

Она објашњава: „Можда се осећате љуто или фрустрирано због онога што њихови пријатељи кажу или како се понашају. Можда сте љубоморни на везу коју имају са вашим партнером. Или се можда осећате несигурно или сте забринути да им се нећете допасти.

„Будите искрени о томе како се осећате, али уверите се да ваш партнер зна да не кривите њихове пријатеље или критикујете њихове изборе.

„Можда треба да проведете више времена са партнеровим пријатељима, да бисте их истински упознали. Или можда обоје треба да прихватите да ћете свако од вас проводити време са својим пријатељима, поред времена као пар.

Одбацивање вас и ваших осећања

Др Шарлот Вајтли каже да је то уобичајено са својим клијентима.

Она објашњава: „Говоре о осећају да њихови партнери нису заинтересовани за њих или њихова осећања. Ово може довести до усамљености, неповезаности и смањеног осећаја сопствене вредности.

„Ово има смисла када наше романтичне партнере разумемо као кључне фигуре везаности. У тим односима, кључно је да наши партнери покажу интересовање за нас и да нас саслушају."

Наравно, немате контролу над својим партнером и његовим ставовима према вашим осећањима, али када је у питању да урадите оно што можете да решите проблем, др Шарлот препоручује да једном недељно одвојите време да седнете заједно и разговарате о стварима које се дешавају. добро у вашој вези и ствари које бисте волели да видите боље.

„Побрините се да наизменично говорите и слушате“, додаје она, „како вас не би прекидали када изражавате своја осећања усамљености и неповезаности.“

Не слушају ваше потребе

Осећај да ваш партнер не разуме шта желите и шта вам је потребно од њега никада није лепо – али покушајте да запамтите да нико не чита мисли.

Џорџина каже: „Можда од њих тражимо романтични гест, мотивацију, саосећање, авантуру. Али реалност је да нико од нас не чита мисли.

„Укључите шта мислите да вам треба од партнера и размислите како то комуницирате. Да ли заиста игноришу ваше потребе? Или једноставно нису свесни како се осећате? Чешће је ово друго."

Њихов бес

Иако постоје прихватљиви и неприхватљиви начини да се покаже љутња у вези, љутња је сама по себи нормална емоција са којом сви морамо да се носимо у једном или другом тренутку.

Др Шарлот каже: „Љутња је примарна емоција, а њена функција је да задржи претњу подаље. Када смо суочени са љутим партнером, можемо се осећати уплашено, или можемо реаговати тако што се и сами наљутимо, што је и једно и друго примарни одговор на преживљавање.

„Када се љутња покаже у односима, важно је направити простор за њу и саслушати љутњу. Можда изван врелине тренутка, можете мирно сести заједно и разговарати о деловима вас и вашег партнера који осећају бес, шта доводи до тога и како бес утиче на вас обоје.

„Можда ћете моћи да смислите неке стратегије када је ситуација узаврела, на пример, одлазак у шетњу, пуштање музике и плес или нешто друго посебно за вас.“

Њихов однос према новцу

Можда то није најсекси ствар на планети, али добра финансијска компатибилност је једна од ствари на којима се граде дугорочне везе.

„Шта вам пада на памет када размишљате о компатибилности?“, каже Џорџина. „Можда је то смисао за хумор, заједнички интереси, физичка привлачност, али не размишљамо често о финансијској компатибилности.

„Ипак, тема новца и потрошње се често у великој мери појављује у неслагањима између пара."

Да бисте покушали да превазиђе било какву финансијску некомпатибилност, она препоручује да отворите разговор о новцу и покушате да боље разумете свој однос са њим.

Овде постоји практичан елемент у вези са зарадом, потрошњом и буџетирањем“, објашњава она. „Али ми такође имамо емоционални однос са новцем. Можда вам трошење представља задовољство, или чини да се осећате успешним, или можда трошење изазива страх или анксиозност за вас.

„Будите отворени у вези са својим финансијама и будите отворени према томе шта мислите о трошењу. Будите проактивни у откривању како треба да заједно управљате својим финансијама.’

Њихова социјална неспретност

Др Шарлот каже да је ово још једна уобичајена појава коју стално виђа са својим клијентима.

„Клијенти често говоре да се осећају непријатно због друштвеног понашања својих партнера са пријатељима или породицом“, објашњава она. „Када наш партнер погреши у друштву, може се осећати као да желимо да се тло отвори испод нас.

„Ово има смисла ако размислимо о томе колико нам је важно да осећамо припадност, да смо део друштвеног племена и колико бисмо се могли осећати забринуто ако наш партнер не буде изабран за то племе.“

Да бисте превазишли ово, мораћете да запамтите да морате да будете највећа навијачица свог партнера у друштвеним ситуацијама.

„Прво“, каже др Шарлот, „признајте своју нелагодност и срамоту и запамтите колико је тешко и компликовано бити друштвено људско биће.

„Следеће, покушајте да се НЕ уклопите. Погледајте шта ће се десити када прихватите особине свог партнера, чак и ако имате предосећај да неће бити добро прихваћене.

„Подсетите се да су чудности оно што нас чини занимљивим и јединственим. Зато следећи пут када ваш партнер исприча виц са вашим друштвом као публиком, побрините се да се најгласније смејете, чак и ако остатак собе ћути"
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas