Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ТРИ ЗНАКА ДА СЕ МУШКАРЦИ ПЛАШЕ ЕМОТИВНОГ ОДБИЈАЊА: Најбоље ћете то увидети кроз ова свакодневна понашања

Стручњаци тврде да ова три знака показују да се мушкарци плаше емотивног одбијања

1713004097_shutterstock_1145195339.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Нико од нас не жели да буде одбијен. Склони смо да га се после тога плашимо, да се поново некоме удварамо. Истраживање то потврђује. У студији коју су спровели Релате и Ехармони, откривено је да је 60% мушкараца искусило несигурност у ситуацијама у вези са забављањем, а скоро сваки пети је признао да те несигурности потичу из претходних искустава у вези.

За мушкарце (и жене, такође), овај страх од одбијања може бити попут скривеног мајстора лутака који вуче конце иза сцене. Таква понашања могу уништити иначе добре односе, пријатељства, па чак и пословне прилике.

1. Тражење потврде

Будимо искрени с времена на време нам свима треба подршка и лепа реч. Међутим, мушкарци који се дубоко плаше одбијања имају склоност да траже више потврде него иначе.

Као што је приметила саветница за ментално здравље Ненси Л. Џонстон, „Наша несигурност у вези са љубављу наводи нас да мислимо да би нас партнер могао напустити у било ком тренутку.

Као резултат тога, можемо будно да посматрамо и ослушкујемо било какав знак да је наш однос са нашим партнером готов.”У вези, мушкарац који се дубоко плаши одбијања може често питати: „Да ли ме заиста волиш?“ или „Да ли си заиста задовољна са мном?“ или „Мислиш ли да смо добро?“

На послу, ово може изгледати као стално тражење повратних информација, претерано анализирање интеракција са колегама или потреба за поновљеним афирмацијама њиховог доприноса и вредности, пише сајт Хацк Спирит.

Али ова бескрајна потрага за уверавањем је као трчање на траци, стално се креће, али никада истински не напредује. Сваки пут када особе траже потврду љубави или наклоности, то пружа само привремену утеху, кратку паузу у унутрашњем немиру вођеном дубоко укорењеном несигурношћу.

 

2. Претерано пријатна природа

Сви имамо једног пријатеља који се увек слаже са свим, зар не? Сваки предлог који изнесете таквим особама у већини случајева радо прихватају.

Иако је сјајно бити флексибилан и предусретљив, постоји ограничење. Оваква претерано угодна природа заправо би могла да се јави због страха од одбијања. Ово је нашироко признато од стране стручњака као што су они из Псицхологи Тодаи, који су приметили да „људи који превише угађају људима имају потребу за тим из разлога да не би били одбачени и невољени.“

Али не ради се само о договарању малих ствари као што је филм који ћете гледати или шта јести. Такве тенденције могу довести до мушкараца који се плаше одбацивања, стављајући потребе других изнад сопствене бриге о себи, па чак и пристајања на ствари са којима се заиста не слажу само да би други били срећни. У везама могу изгледати као да увек попуштају партнеровим изборима без изражавања личних преференција.

 

3. Пасивна агресивност

Како је клинички психолог Џошуа Клапов, пасивно-агресивно понашање често потиче од ниског самопоштовања, страха од сукоба, конфронтације и одбацивања.

На пример, ако партнер предложи планове за вечеру, пасивно-агресивни одговор може бити: „Добро, шта год хоћеш“, испоручен мрзовољним тоном који сигнализира незадовољство.

Још један уобичајен пример је када неко тврди: „Нисам љут/а“, док њихов говор тела – прекрштене руке, избегнут поглед или раздражени уздах – јасно емитује љутњу или фрустрацију.

Ова понашања индиректно комуницирају осећања, остављајући праву поруку прикривеном и неразјашњеном.  Други, још суптилнији облици пасивно-агресивног понашања често се занемарују.

На пример, неко би могао пристати да преузме одређену одговорност, као што је организовање групног излета или управљање пројектом на послу. Међутим, они тада могу донети одлуке које компромитују задатак, као што је занемаривање кључних детаља, „случајно“ изостављање важних информација у комуникацији или постављање нереалних рокова који осуђују пројекат на неуспех.

Тихо поступање је још један класичан пример пасивно-агресивног понашања које може бити прилично штетно. Након неслагања или уоченог незнања, особа може одлучити да потпуно игнорише свог партнера, колегу или пријатеља. Овде се не ради само о тражењу самоће да се охлади; то је намерни чин ускраћивања комуникације, пажње и наклоности као облик казне.

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas