Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

У томе је ПРОБЛЕМ: ПАРОВИ се због овога разилазе

Шта се догоди да однос у срећној вези одједном захладни?

1596632345_couple-1612679_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Многи психолози истичу да љубавни живот доста зависи од наших односа, усађених вредности и рана на души из детињства. Многи људи се заљубљују у потенцијалне партнере, јер унутар себе осећају да им они могу залечити ране из прошлости.

Када су родитељи имали хладан емотивни приступ, били строги или често емотивно недоступни, могуће је да ће особа са таквим односима у детињству подсвесно бирати партнере који имају сличне карактерне црте.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Да ли је ПОМИРЕЊЕ са бившим дечком исправно, како да донесете ПРАВУ ОДЛУКУ

Зашто се то догађа?

Када неки однос посматрамо као непотпун, недостижан и нестабилан, нарочито однос са родитељима у детињству, психолози истичу да ћемо желети да поправимо ствари у разним односима у одраслом добу, нарочито у односу са партнером.

Емотивна недоступност потиче из детињства!

Најчешће остварују везу са емотивно недоступним партнером. Идеализују партнера, стална су му подршка, брину о њему, покушавају да зацеле сваку његову рану… Али, чим игра емоција и брижности нестане, партнер се полако повлачи, постаје критичан, жели више слободе…

Фото: Депосит

Прочитајте још: СВАЂЕ СА ПАРТНЕРОМ, ево како да се посвађате ЗДРАВО и КОНСТРУКТИВНО

Тада особа са ранама на души постаје узнемирена, поново осећа да губи тло под ногаба, да губи љубав, ране су богатије за још једно болно искуство и поново се проживљава траума. Када током одрастања имамо негативан однос са родитељима, мање смо у стању да увидимо нечије намере и емоционално стање.

На пример, ако је отац био често емотивно недоступан, постоји ризик да такве особе привлаче партнери који имају сличан начин поступања – често плутају између одбацивања и идеализације у романтичним односима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas