Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
везе

Заљубљеност или љубав? Ево у чему је разлика

Зар то није једно исто? Заправо, не.

1604142707_Depositphotos_335631334_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Ова два осећања (илити стања) су потпуно различита и важно је да направите разлику како не бисте губили драгоцено време и енергију на нешто што није стварно. Танка је линија између љубави и заљубљености. Према теорији која дефинише заљубљености – то је онај дивљи осећај привлачности и узбуђења. Док када је романтична љубав у питању, она је утемељена на страсти и интимности. Она има све састојке заљубљености али подразумева и осећај поверења, пријатељства и подршке између две особе. Није с тога чудно зашто је понекад тешко бити сигуран које је од ово двоје у питању.

Откривамо вам у том погледу неколико јасних знакова на основу којих можете разликовати љубав од заљубљености.

Прочитајте још: Често је занемарено, а најчешћи је разлог РАСПАДА ВЕЗА и БРАКОВА

Заљубљеност -  Жудите да будете поред те особе

Једноставно је претпоставити када је неко само заљубљен, јер не престаје да се осмехује и прича о томе како се секс са том особом савршен. Заљубљеност је утемељена на страсти, узбуђењу и пожуди. Она је опојна. Наводи вас да физички жудите да будете што је могуће ближе особи у коју сте заљубљени. Међутим ако та особа није прва коју бисте назвали да имате проблем или се не усуђујете да јој поверите свој проблем, то је вероватно због тога што је у питању само заљубљеност.

Љубав - Осећате се сигурно поред дате особе

Љубав је пуна стрпљења и љубазности. Она чини да се осећате сигурно поред особе коју волите, у сваком тренутку. Када осећате да сте у стању да остварите ваше највише циљеве и најдубље снове, не плашећи се ни својих најмрачнијих тајни када се ваша вољена особа поред вас, знајте да је у питају љубав. Присуство дате особе вам даје снагу, утеху и сигурност.

Прочитајте још: Мужеви чешће ВАРАЈУ, ако супруге ЗАРАЂУЈУ ВИШЕ од њих

Заљубљеност - Стално размишљате о својој вези и питате се шта партнер осећа према вама

Љубав није једносмерна улица. Док с друге стране заљубљеност често јесте. Када сте само заљубљени нисте апсолутно сигурни да ли особа са којом сте осећа према вама исто што и ви. Такође заљубљене особе имају навику да преиспитују своје понашање, сваку послату и примљену поруку, мисао, разговор, дела. Такође заљубљене особе имају константан страх од напуштања.

Љубав - Знате да на ту особу можете увек да рачунате

Да ли бисте дату особу назвали у пола ноћи ако би вам се аутомобил покварио док се враћате са пута? Да ли бисте могли на њу да рачунате ако је неко вама драг у болници и потребна вам је погршка? Ако је одговор да, и ако знате да вас са њене стране увек очекује топли загрљај и подршка, то је без сумње љубав.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas