· · Komentari: 0
veze

Zaljubljenost ili ljubav? Evo u čemu je razlika

Zar to nije jedno isto? Zapravo, ne.

1604142707_Depositphotos_335631334_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ova dva osećanja (iliti stanja) su potpuno različita i važno je da napravite razliku kako ne biste gubili dragoceno vreme i energiju na nešto što nije stvarno. Tanka je linija između ljubavi i zaljubljenosti. Prema teoriji koja definiše zaljubljenosti – to je onaj divlji osećaj privlačnosti i uzbuđenja. Dok kada je romantična ljubav u pitanju, ona je utemeljena na strasti i intimnosti. Ona ima sve sastojke zaljubljenosti ali podrazumeva i osećaj poverenja, prijateljstva i podrške između dve osobe. Nije s toga čudno zašto je ponekad teško biti siguran koje je od ovo dvoje u pitanju.

Otkrivamo vam u tom pogledu nekoliko jasnih znakova na osnovu kojih možete razlikovati ljubav od zaljubljenosti.

Pročitajte još: Često je zanemareno, a najčešći je razlog RASPADA VEZA i BRAKOVA

Zaljubljenost -  Žudite da budete pored te osobe

Jednostavno je pretpostaviti kada je neko samo zaljubljen, jer ne prestaje da se osmehuje i priča o tome kako se seks sa tom osobom savršen. Zaljubljenost je utemeljena na strasti, uzbuđenju i požudi. Ona je opojna. Navodi vas da fizički žudite da budete što je moguće bliže osobi u koju ste zaljubljeni. Međutim ako ta osoba nije prva koju biste nazvali da imate problem ili se ne usuđujete da joj poverite svoj problem, to je verovatno zbog toga što je u pitanju samo zaljubljenost.

LJubav - Osećate se sigurno pored date osobe

LJubav je puna strpljenja i ljubaznosti. Ona čini da se osećate sigurno pored osobe koju volite, u svakom trenutku. Kada osećate da ste u stanju da ostvarite vaše najviše ciljeve i najdublje snove, ne plašeći se ni svojih najmračnijih tajni kada se vaša voljena osoba pored vas, znajte da je u pitaju ljubav. Prisustvo date osobe vam daje snagu, utehu i sigurnost.

Pročitajte još: Muževi češće VARAJU, ako supruge ZARAĐUJU VIŠE od njih

Zaljubljenost - Stalno razmišljate o svojoj vezi i pitate se šta partner oseća prema vama

LJubav nije jednosmerna ulica. Dok s druge strane zaljubljenost često jeste. Kada ste samo zaljubljeni niste apsolutno sigurni da li osoba sa kojom ste oseća prema vama isto što i vi. Takođe zaljubljene osobe imaju naviku da preispituju svoje ponašanje, svaku poslatu i primljenu poruku, misao, razgovor, dela. Takođe zaljubljene osobe imaju konstantan strah od napuštanja.

LJubav - Znate da na tu osobu možete uvek da računate

Da li biste datu osobu nazvali u pola noći ako bi vam se automobil pokvario dok se vraćate sa puta? Da li biste mogli na nju da računate ako je neko vama drag u bolnici i potrebna vam je pogrška? Ako je odgovor da, i ako znate da vas sa njene strane uvek očekuje topli zagrljaj i podrška, to je bez sumnje ljubav.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.