Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Занимљивости о љубави: Због чега се често каже да је највећи покретач

Љубав је јака емоција и морамо да потражимо научне доказе да докажемо њену јачину

1698758413_0b7ad54ac2154bdf86c2acb8b49cd541caa615aa.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Не можете да кажете да ова емоција постоји само у филмовима или да је љубав нешто што су медији створили.

Постоје неке чињенице о љубави које вас могу изненадити. Данас научници имају начин да истраже више о овој мистериозној емоцији којој смо сви изложени. И најбољи део је, да данас јасно знамо да љубав може имати позитиван утицај на наше умове и наша тела. Да, љубав може створити одређене био-хемијске реакције у вашем уму и телу које могу имати користи за ваше здравље, као и ваш живот.

Ево неколико занимљивих чињеница о љубави

Чак и неке животиње прате моногамију – Дефиниција моногамије је једноставна: имате сексуалне односе само са једним партнером који такође не упражњава секс ни са ким другим. Неке студије су показале да лабудови, термити и вукови такође имају тенденцију да прате моногамију.

Откуцаји срца се синхронизују уколико се са партнером гледате више од 5 минута. Дакле, поглед – директно у очи.

Склони смо да нам се неко допадне за само неколико минута. - Истраживања показују да нам је само неколико минута потребно да одлучимо да ли нам се особа допада или не, када је упознајемо.

Загрљај лечи – да ли сте знали да можете осетити олакшање од мањих болова када загрлите своје вољене.

Нека истраживања тврде да само поглед на слику вољене особе када сте сами, може бити искуство које лечи.

Љубав је готово као кокаин. Научници кажу да љубав ствара еуфорично стање ума које је слично ефекату кокаина на ум.

Истраживања показују да мушкарци гледају делове тела жене када желе да имају флерт са њом, али када је они гледају у лице, они бирају потенцијалну партнерку.

Недостатак љубави у животу може бити нездраво. Љубав има своју улогу у животу и недостатак такође може изазвати осец́ај усамљености, инфериорности и депресије.

Сада постоји довољно доказа да љубав и романтика могу бити најбоље активности против стреса.

Заљубљеност нестаје у току прве године везе, али посвец́еност може трајати дуже. Стручњаци су закључили да романса или еуфоричан осец́ај може да нестане у размаку од годину дана. Након тога, компатибилност може да утиче на даљи однос.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas