Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КУЋНИ ЉУБИМЦИ

ОДЛИЧАН ловац и САВРШЕН чувар: ОВАЈ пас се чује и ИСПОД ЗЕМЉЕ!

Иако малог раста, због храбрости показао се као одличан чувар који ће најавити госте, а уколико је то потребно, без оклевања се и супротставити.

1604054526_555.png
Снупи има четири месеца Фото: Ивана Бабић
Oglas

Стари Египћани су га описивали као жестоког и ватреног. Немци су додатно усавршили расу и дали му препознатљив изглед какав има данас. Наравно, реч је о брак јазавичару!

Има ловачки темперамент и своје ЈА!

Јазавичар има ловачки темперамент, веома изражено ''своје ја“ и срце које куца само за најдраже.

Прочитајте још: Откријте зашто су и ПСИМА понекад потребни АНТИДЕПРЕСИВИ

Порекло води још од средине 19. века. Ова врста паса настала је укрштањем већих паса, као што су аустријски равнодлаки гонич са јазавичарем, а сличност је и даље уочљива. Ова врста паса била је омиљена за лов немачком престолонаследнику Рудолфу. Иако је давно призната у Аустрији, тек недавно је признао Уједињени кинолошки савез.

Прочитајте још: ПАС ЗА ТАШНУ: Куца којој је КАРАКТЕР предност и НАЈВЕЋА МАНА

Ови малени пси су одани, интелигентни и углавном се добро слажу са осталим псима, као и са децом. Имају миран карактер.

Снупи Фото: И. Бабић
Прави ловац!

Међутим, имају изражен инстинкт за лов, па је битно да их власник на време социјализује, посебно ако живи у домаћинству са мањим животињама, као што су мачке. Његова оданост и неустрашивост чини га одличним псом чуваром, иако не изгледа застрашујуће.

Јазавичари имају развијена сва чула

Неупућенима спољни изглед ових паса може деловати помало комично, док за искусне даје велику предност, а ево и зашто.

Изглед је највећа предност!

Прочитајте још: Када РАЗМАЗИТЕ љубимца чините му више ШТЕТЕ него користи: Ево и како!

Издужена њушка, коју су наследили од гонича, завршава се шпицом. Те две комбинације му дају раван облик горњег дела главе тако да му се стомак једва примећује. Веома је сличан оном код хртова, а познато је да је управо овакав облик један од разлога што хртови имају одличан вид.

Подела јазавичара
Јазавичари су подељени у три величине: нормалне, патуљасте и кунићаре.
Захваљујући телу се провлачи кроз уске јаме, а лаје попут великих паса па се чују и под земљом!

Положај очију на таквом типу облика главе пружа широко видно поље. Зато и јазавичар има веома добар вид. Од пинчева су наследили окретност и брзину, па им кратке ноге не представљају проблем. Имају добар њух и слух.

Фото: И. Бабић
Изузетно је интелигентан! Изузетно!

Мали али темпераментан пас

Начин размишљања код ових паса такође се разликује од других. С обзиром на то да је јазавичара формирао изузетно тежак и опасан тип лова, логично је да има и веома развијену природну интелигенцију и веома добре рефлексе. Самостално доноси одлуке кад и како треба напасти плен.

Прочитајте још: И њима треба ЗАНИМАЦИЈА: Ево зашто је важно да ПАС има ИГРАЧКЕ

Апсолутно смирен, али и енергичан, он од свог господара тражи да се према њему, после обављеног задатка, односи с уважавањем. Ова особина јазавичара није присутна само у случају лова већ и уопштено.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas