Oglas
· · Komentari: 0
MALI PSI

PAS ZA TAŠNU: Kuca kojoj je KARAKTER prednost i NAJVEĆA MANA

Mali pas sa velikim karakterom! Ovako bi se, u najkraćem, opisao jorkširski terijer.

1603885001_yorkshire-terrier-4008494_1280.jpg
Foto: Peksel
Oglas

Jorki može da živi sa svima, jer je veoma prilagodljiv. Potrebno mu je malo mesta za život. Malo jede. Maki šeta. I, posle prvog ulaganja u jorkija, više nema velikih troškova oko ovog psa.

Pročitajte još: I njima treba ZANIMACIJA: Evo zašto je važno da PAS ima IGRAČKE

Takođe, ovo je pas koji se lako vezuje za ljude i može da živi sa bilo kojim čovekom koji je raspoložen da se sa njim poigra. To mu je, ujedno, i najveća mana. Jorki će bez osvrtanja napustiti vlasnika i otići sa nekom veselom osobom.

Blogerke i tašna
Savršeni za decu, idealni za penzionere. Zbog veličine i karaktera omiljena su pasmina blogerki koje reklamiraju tašne.
Karakter je prednost i najveća mana!

Osim veličine, koja se najviše dopada ženama i deci, najveća prednost je opet njegov karakter. Jorkija zanima samo igra i to po ceo dan, ako je moguće.

Pročitajte još: Otkrijte zašto su i PSIMA ponekad potrebni ANTIDEPRESIVI

Uvek je vesele naravi i zato se smatra idealnim društvom za starije i usamljene osobe. Ne mogu da povrede vlasnika cimanjem povoca dok su u šetnji, lako se uzmu u ruku ukoliko dođe do problema na ulici. Uostalom, ovo je idealna pasmina za ljude koji žive u malom prostoru.

Visoki su do 15 santimetara, a najveću težinu mogu da dostignu do tri kilograma!

Stane i u džep i idealan da se svuda vodi Foto: Piksabej

Uz pravilnu negu i higijenu, kao i redovno nošenje mantilića tokom zime, jorki može dugo da poživi. Imaju neke nasledne bolesti od kojih je najčeća katarakta. Veličina je, takođe, problem, jer jorkiji mogu lako da se povrede ili ispadnu iz tašne. Najvažnija nega za jorkija je dresura, jer ukoliko ne dobije vaspitanje u mladosti - sa njim je veoma teško živeti.

Pročitajte još: Kada RAZMAZITE ljubimca činite mu više ŠTETE nego koristi: Evo i kako!

Jorki ne može da živi u društvu drugih životinja koje su veće od njega, jer je vesele prirode i stalno začikava druge da se sa njim igraju. Tu nastaje niz problema ako i druga životinja nema isti karakter, pa se često dešavaju povrede.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas