· · Коментари: 0
кућни љубимци

Да ли је ово и ваш проблем? Како да најлакше уклонимо МАЧИЈЕ ДЛАКЕ са прекривача и кревета?

Поседовање дугодлаке мачке може да буде изазовно, јер константно по стану морате да сакупљате њену длаку.

1642775978_cat-g3bea16464_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Ваш намештај, теписи и прекривачи су они на којима се длаке највише лепе и виде, и то може да делује врло неугледно. Нашу данашњу причу посвећујемо уклањању мачијих длака са прекривача у вашем дому.

Како да уклонимо мачје длаке са прекривача?

Прање веша у машини – Ефикасан начин да уклоните већину мачијих длака са прекривача у вашем дому јесте да их оперете у веш машини и осушите у машини за сушење веша. Ако не желите да перете своје јоргане сувише често, препорука је да преко њих ставите лагани прекривач или ћебе на које ће мачка моћи да легне када пожели, а које ћете затим моћи лакше и чешће да перете.

Прочитајте још: Овај ПАС је украо бебину играчку, а онда је нашао СЈАЈАН начин да се извини (ВИДЕО)

Прекривачи:

Плишано ћебе – мачке воле привлачну и меку текстуру ове тканине, због чега ће мање бити заинтересоване за материјал који се налази испод њега.
ДИY ћебе, плетено или од флиса – посебно је популарно међу мачкама због своје глатке текстуре, а са њега се уједно и врло лако скидају длаке.
Танки памучни прекривачи – ови прекривачи су доступни у свим величинама и лако се перу у машини за веш, а осим тога и веома се брзо суше.

Начини уклањања мачјих длака?

Специјалан наставак за усисивач – Усисавање длака са прекривача је свакако нешто што бисте прво урадили, међутим да бисте остварили задовољавајуће резултате требаће вам одговарајући наставак за усисивач. Он изгледа као четка која сакупља длаке и оставља ваш прекривач чистим.

Прочитајте још: Кључне чињенице које сваки власник паса мора да зна: Поједине ће вам сломити срце

Самолепљива трака – Уколико желите да брзо и лако уклоните и најупорније длаке са ваших прекривача, искористите широку самолепљиву траку. Држите крајеве траке затегнуте и притисните је уз прекривач, а затим повуците у супротном смеру како би уклонили мачије длаке.

Гумене рукавице – Још један трик који је корисно знати када имате љубимицу дуге длаке у кући везан је за коришћење гумених рукавица које користите приликом прања судова, када желите да са ваших прекривача уклоните мачије длаке. Једноставно је потребно да их навучете на руке и пређете рукама више пута преко прекривача, а затим да их исперете под млазом воде.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.