Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
пас

Да ли је псу потребна ЗИМСКА ГАРДЕРОБА? Честа недоумица међу власницима кућних љубимаца

Како температуре са сваким даном све више опадају, тако је потребније да се облачимо све топлије при изласку из куће. Али, када у шетњу пођете са својим верним четвороножним пријатељом, закопчани до грла, са капом и шалом преко носа, не можете да се не запитате да ли је и њему потребан зимски капутић?

1637758427_shutterstock_1646760268.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Чињеница је да није свим псима неопходна зимска гардероба, чак и када је напољу врло хладно. У неким случајевима додатни слој може учинити више штете него користи. Међутим, под правим условима, многим расама паса би добро дошао још један заштитни слој.

Пас и зимска гардероба

Понекад је одлука о куповини зимске одеће за пса чисто емотивна. Шетња са псом по екстремно хладном времену може да буде врло узнемирујућа, јер не можете да се отргнете од помисли да је вашем љубимцу можда хладно, упркос његовом природном капуту. Будући да је псима потребно да минимум једном дневно изађу напоље, и ослободе се вишка енергије, разумљиво је што власници паса не желе да угрозе здравље својих љубимаца и купују им зимске капуте. С друге стране, оваква одлука је ствар помодарства. Ако желите да пратите трендове, нема сумње да ћете свом псу купити нов зимски капут.

Прочитајте још: ДА ЛИ ПАС СМЕ ДА ЈЕДЕ хлеб, сир или кикирики? Одговори би вас могли изненадити

Ако живите у окружењу које је зими поприлично ветровито, или ваш пас има обичај да се поприлично покваси када је напољу, у том је случају боље одабрати зимски капут. Заправо, ако сте у дилеми, једноставно посматрајте како се ваш пас посматра када сте у шетњи. Ако дрхти, споро хода и делује као да ће се срушити од хладноће, то је знак да би му додатни слој добро дошао. Такође старији, веома млади и сви пси са здравственим проблемима могу имати користи од додатне гардеробе.

Којим расама паса треба зимска гардероба?

Мањи пси имају релативно већу површину кроз коју губе хладноћу од већих паса, тако да је њима потребнија зимска гардероба. Расе које спадају у ову групу су чиваве, теријери и пинчеви. Такође, пси који су врло витке грађе попут хртова цениће ако их огрнете топлим капутом зими. И на самом крају пси који имају врло танко крзно, или га немају уопште захтевају да носе зимски капут. Насупрот њих пси са дугом и густом длаком, немају потребу за зимском одећом. Заправо тежина капута би могла да смањи изолациона својства псећег крзна. Такође, тамно крзно апсорбује више топлоте зими од светлог.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas