· · Коментари: 0
ОДАНИ ПРИЈАТЕЉИ

Да ли је ваш ЉУБИМАЦ јорки или теријер? Ово је 9 најпопуларнијих раса ПАСА на свету

У свету постоји око 400 раса паса које су званично регистроване од стране Међународног кинолошког удружења.

1672090561_Shutterstock_107940528563a3640e79aab962175128_640.jpg
Фото: Shutterstock

Јоркширски теријер

Бројни власници јоркија знају да је сва ова љупкост са смешним покретима штенета и веома малом величином пса потпуна превара. Јоркширски теријер није софа или украсни пас. Узгајани су за лов на мишеве и пацове у кућама и фабрикама, као и на пољопривредним пољима.

Прочитајте још: Четири разлога зашто пси лижу своје ВЛАСНИКЕ: Један ће вас посебно изненадити

Јоркији су неустрашиви, још боље је рећи - безобзирни пси који су са власником или са газдарицом, што се назива "и на гозби и у свету". Занимљиво, по својој грађи, Јорк је прави снажан човек, веома је активан и све ће продати како би још једном прошетао. Иначе, мале димензије су велика предност овог пса, Јорк ће се уклопити у сваки, чак и најмањи стан.

Немачки овчар

Немачки овчар је веома популаран широм света. Све је у свестраности ове расе. Немци су одлични сапутници, чувари и телохранитељи, погодни за истражни рад и могу да чувају овце. И све ово у једном псу. Успут, веома лепа.

Немачки овчар није погодан за лењог власника, потребна му је слобода и веома дуге шетње...

Назива  се и визит карта свог власника, јер управо пси ове расе имају способност да се прилагоде свом власнику. Какав карактер имаш, тако ће бити и у твом овчарском псу, који ће целог живота тежити да те копира и памти све твоје покрете душе. Раса није погодна за лењог власника, потребна му је слобода и веома дуге шетње.

Лабрадор ретривер

Замолите дете да нацрта пса и оно ће добити лабрадор ретривера. Ова раса има класичан изглед "паса". Популарност ове расе се само преокреће: они воде на свим листама, глуме у филмовима и рекламама, праве најбоље професионалне водиче, као и спасиоце и трагаче.

А како не волети овог пса? Лабрадор ретривер је веома оријентисан на човека, веома паметан, доброћудан, дружељубив и стрпљив. Лабрадори се могу одвести у породице са малом децом. Велики и љубазни лабрадор ће заштитити бебу, издржати његове бескрајне "загрљаје" и "пољубе", чврсто ће стајати када му разигране мале руке мрсим крзно. Генерално, лабрадор је најбољи сапутник, због чега је цењен.

Прочитајте још: РЕШЕЊЕ дилеме: Ево шта можете дати псу од људске хране

Мопс

Мопси су вољени због свог изузетно дирљивог изгледа, у мрежама можете пронаћи много веома смешних и дирљивих фотографија овог пса кловна. Ови кућни љубимци су идеални за живот у малим становима, дружељубиви су, веома друштвени, воле децу, воле све љубимце који су у кући.

Мопс је изузетно лењ, али разлог томе лежи у њиховој грађи организма...

Такође, изузетно су лењи. И хрчу кад спавају. Разлог за хркање је карактеристика структуре главе ових паса: они имају веома кратке дисајне путеве, па мопси често имају проблема са „дисањем“ под великим напором.

Сибирски хаски

Хаскији имају дивне, богате и ужасно смешне изразе лица. На мрежама постоји много видео снимака са овим псима који засмеју своје власнике. У нашој земљи, хаскији су често укључени у првих 10 најпопуларнијих раса.

Прочитајте још: Својим понашањем пас вам много говори: Ево како да га разумете

Хаскији су активни, својеглави, али у исто време пријатељски расположени. Ово је веома издржљива раса паса. Читав свет зна невероватну причу о томе како су хаскији спасили становништво малог града на Аљасци, непроходношћу одсеченог од целог света, доневши серум против дифтерије хиљаду километара за рекордних пет дана.

Чивава

Ово је један од најмањих паса на свету. Због њихове веома мале величине, неки појединци називају чиваву "псима". Они имају неустрашиво и љубазно псеће срце, одлични су чувари. Постоје случајеви када су мале храбре кијавице својим лавежом уплашиле велику дивљу животињу из куће.

Истовремено, чиваве су веома економична опција за кућног љубимца, лако се хране, не треба им пуно простора и не захтевају исцрпљујућу, дугу шетњу. Можда је зато кијање укључено у врхове најпопуларнијих раса паса.

Велшки корги

Један од најпопуларнијих паса је Корги. Цео свет зна да је ово омиљена раса британске краљице Елизабете Друге, која се већ 80 година не растаје од коргија.

Власници коргија описују их као "великог пса у малом телу". Пси ове расе имају тако диван изглед да када видите барем једног од њих, лако се можете сјетити екстеријера. Ово је најмањи пастирски пас, са лисичјим лицем и телом јазавичара. Корги има још једну сјајну особину - зна да се смеје.

Јазавичар

На овој листи без накнаде - ништа. Јер има људи који су љубитељи паса, а постоје и „таксисти“. Или - "такси". Како желиш. Они који су једном покушали да набаве љубимца ове расе, а затим нису могли да га одбију.  Чак ни вечне хорор приче о болној тачки јазавчара - његовим бесконачно дугим леђима, не уплаше људе.

Прочитајте још: Девојка (22) укључила веш-машину, а после минут је чула ЛУПАЊЕ: Када ју је отворила, ШОКИРАЛА СЕ (ВИДЕО)

Мода за одређену расу долази и одлази. Јазавичар успева да остане ван моде дуги низ година. Е, ево је, шармантан, шармантан, искрен и забаван пас, који је такође сигуран да је велики пас.

Померанац

Па, веома мали плишани меда. Можда људи који бирају шпиц за себе нису завршили своју игру у детињству. На крају крајева, на фотографијама у мрежама, Шпиц обучен у различиту смешну одећу често изгледа као играчке. Често су их људи збунили играчкама, ови пси имају такав луткарски изглед

Међутим, ова „играчка“ је имала шило у папи и темперамент великог пса. Они су одлични чувари, спремни су да лају на сваки сумњиви шуштање и сваког сумњивог пролазника. Понекад су чак и превише будни. Али ово је дивно. Да знаш да је неко толико забринут и потресен за тебе.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.