Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најбоље расе паса за породице са децом: Десет раса са којима нећете да погрешите

Иако су пси генерално најбољи кућни љубимци за целу породицу, постоје расе које се посебно истичу када је у питању “дружење” са децом...

1700057960_shutterstock_2264793725.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Према недавним истраживањима, доказано је да деци више пријају кућни љубимци него браћа и сестре (више о томе можете прочитати овде), па се многим родитељима препоручује куповина, а пре свега удомљавање неког кућног љубимца. Како се на првом месту наравно налази пас, одлучили смо мало да истражимо и проверимо које су расе паса најбоље за ваше дете због својих способности, а највише због послушности и разигране природе која може помоћи деци да развију многобројне вештине и навике.

1. Лабрадор

Лабрадор је једна од омиљених раса паса јер су несташни, разиграни и весели баш као и деца. Воле да су стално у покрету, лојални су и волеће да се играју вашим дететом.

2. Њуфаундленд

Њуфаундлендски пси можда на први поглед не изгледају као идеални пси за децу због своје величине, али се насупрот томе сматрају идеалном ррасом за децу. Стрпљиви су и нежни и обожавају децу – зар то није довољно да управо оваквог пса узмете?

3. Бигл

За активну децу која воле да трче и буду напољу, пас расе Бигл је одличан избор. Они су несташни, воле да трче и скачу и доброћудне су природе.

4. Боксер

Боксери се сматрају идеалним заштитничким псом, који ће волети да се игра, али и да пази на ваше дете. Највише воле да су у близини људи, а нарочито деце.

5. Бордер Коли

Посено нежни, послушни и препаметни, ови слатки пси могу научити ваше дете добрим манирима и одличној игри.

6. Ирски Сетер

Са њиховом сјајном длаком и доброћудним погледом, ови пси се најбоље понашају када су у близини људи које воле. Одлични су и са новим познаницима, тако да никада неће правити проблем када је у парку са вашим дететом.

7. Златни ретривер

Бестрајно верни, ова прелепа раса је позната по својој великој наклоности према особама које воли, али смиреном карактеру који невероватно прија.

8. Хрт

Уколико тражите пса који је лаган за тренинг и негу, онда је хрт идеална раса за вас. Врло интелигентни и неагресивни, ови пси ће бити прави другари вашем детету.

9. Булдог

Булдози су друштвени, весели и шармантни и увек ће волети да се мазе са вашим дететом, а нарочито да спавају са њим. То је прави пријатељ!

10. Кокер шпанијел

Увек разигран и забаван, Кокер шпанијел је познат по увек добром расположењу и мирном карактеру према другим животињама и људима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas