· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВОСТИ

Да ли сте ЗНАЛИ да је НАУЧНО ДОКАЗАНО да су ПСИ природни ДЕТЕКТОРИ ЛАЖИ

Имају високо развијено шесто чуло, којим штите своје власнике

1593618217_Depositphotos_54640009_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Студије тима јапанског научника Акика Такаока са Универзитета у Кјоту потврдиле су да имају високо развијено шесто чуло, које штити њих и њихове власнике од опасности.

Прочитајте још: Ову мацу називају Т-РЕКС, прати је пола МИЛИОНА људи, а њен живот ће вас РАСПЛАКАТИ (ВИДЕО)Фото: Депозит

Пси брзо уче из властитих искустава

Према експериментима где је учествовало око тридесетак паса, лако могу открити људску неискреност и постати неповерљиви ако их неко жели надмудрити. Такође брзо процењују ко је непоуздан. Истраживачи су псима показали прстом према посудама са храном. Животиње су пратиле руку и пронашле празне посуде. Није било другог покушаја потраге за храном. Треће, пси нису реаговали јер су сазнали истину из претходног искуства и више нису веровали експериментима.

Прочитајте још: Шта избор кућног љубимца говори о нама: Псе воле КРЕАТИВЦИ, а какви су љубитељи МАЧАКА?

Чуло мириса открива више него што мислимо

Наши кућни љубимци имају много боље развијено чуло мириса од људи. С тим они доживљавају свет око себе. У року од неколико секунди, они опажају промене и осећају какву сврху има одређена особа, зависно од тога како се понаша и који мирис емитује. Адреналин тера људе да се зноје више него иначе. Пси реагују на такву огромну опасност или негативну енергију, било путем агресије или страха.

Чулом мириса пси доживљавају свет.

Прочитајте још: ХИТ снимак на Инстаграму: Разнежиће вас МАЧКА и ПАПАГАЈ (ВИДЕО)

Пси нам помажу у неговању и одржавању истинског контакта

Даља истразивања су потврдила да су пси изузетно лојални својим власницима и исто тако пријемчиви за квалитетне људске социјалне интеракције. У експерименту, власници паса затражили су групу људи за помоћ. Неки су помогли, други не. Тада је цела група псима понудила посластице. Четвороножни пријатељи прихватали су само посластице од људи који су помагали својим власницима и игнорисали остале. Пас је заиста човеков најбољи пријатељ!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.