Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Идеалне расе за СТАРИЈЕ ВЛАСНИКЕ: Не захтевају пуно физичке активности и идеалне су за стан

Пси својом несебичном љубављу попуњавају осећај празнине и усамљености и код старијих људи

1691665853_shutterstock_1924540619.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Старост може да буде тешка и усамљена, а може бити лепша када имате верног компањона. Друштво пса сигурно ће поправити расположење, отерати усамљеност, а вероватно и подстаћи старије одобе на физичку активност. 

Постоје неке расе паса које су често препознате као добре опције за старије власнике. Ове расе обично имају мање захтеве за физичком активношћу, пријатељски су расположене, и често имају лакши карактер за негу.

Ево неколико раса које би старији људи могли да размотре при одабиру:

Пудла

Пудле су интелигентне, нежне и врло прилагодљиве. Долазе у различитим величинама (стандардна, патуљаста, играчка), тако да можете изабрати ону која вам највише одговара.

Болоњски бишон

Ови мали пси су изузетно везани за своје власнике, спремни су да пруже много љубави и пажње. Имају мекану длаку која захтева редовно четкање.

Кавалирски шпанијел

Ови пси су веома дружељубиви, благи и пријатељски настројени. Имају лепу, свиленкасту длаку, а захтевају редовно одржавање.

Булдог

Осећајни и пријатељски, булдози обично не захтевају пуно физичке активности. Постоје различите врсте булдога, као што су енглески и француски булдог.

Болоњски пас

Болоњези су ситни пси са меком и густом длаком. Веома су одани и могу бити одлични пратиоци старијим особама.

Ши-цу

Ови пси су створени као пратња и одликују се својом нежном нарави. Имају карактеристичан изглед са дугом длаком која захтева чешће четкање.

Чивава

Чиваве су изузетно мале расе које често постају одане и везане за своје власнике. Могу бити одличан избор за старије особе које живе у стану.

Малтезер

Малтезери су весели и пријатељски пси са дугом, свиленкастом длаком. Захтевају редовно четкање како би одржали њихов капут здравим.

Ово су само неки од примера раса паса који се често сматрају добрим изборима за старије власнике. Увек је важно разговарати са узгајивачима или стручњацима за псе како би се утврдило која раса најбоље одговара животним околностима и потребама будућег власника.

Такође, удомљавање паса из азила такође може бити диван начин да се пружи дом старијем псу који ће вам узвратити великом количином љубави.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas