· · Коментари: 0
новогодишња ноћ

Имају велики страх: Како да псу ублажите стрес од петарди и ватромета

Ускоро нам се ближи "најлуђа ноћ у години", али наши љубимци се томе баш и не радују, из свима познатог разлога...

1609338439_Depositphotos_90657172_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Пићемо шампањац, нешто лепо јести, а у поноћ вероватно уживати у ватромету, али нажалост и у гомили петарди које је ће бацати неодговорни појединци, а које могу бити застрашујуће за наше кућне љубимце.

Прочитајте још: Зашто је важно да пса помазите пре напуштања куће: Ево колико ће њему то значити!

Док ми уживамо, наши четвороножни љубимци вероватно ће дрхтати од страха због петарди.

Оно што је за нас људе лепа забава, за пса може бити тотална ноћна мора. Уз помоћ ових 5 савета можете умирити свог пса и приуштити му мање стресну новогодишњу ноћ.

Петарде и бука ватромета често су повезани с великим стресом код наших крзнених пријатеља

1. Скретање пажње и забављање

Покушајте да се забављате са псом у току празничних дана што је више могуће – како би му скренули пажњу. Идите с њим у дуге шетње и посветите му се. Тако ће му се скренути пажња од пуцњаве. А, када је баш критично, будите уз њега, причајте му, мазите га - ваш глас и додир ће га смирити.

Прочитајте још: Боља од СПАЈДЕРМЕНА! Маца пркоси гравитацији

2. Храна и посластице

Добра храна, а нарочито посластице које највише воли такође ће му скренути пажњу, и смириће га. 

Фото: Депосит

3. Посебна техника обмотавања

Наводно ова посебна техника обмотавања помаже да смири пса кад је напољу ватромет или пуцају петарде. Тако се врши лагани притисак на пса и ова техника је слична грљењу. Стимулишу се посебне акупресурне тачке и то смирује псе. Бандаж нека буде на њему око 15 минута. Важно је да пса не оставите самог док носи "завој".

Прочитајте још: Погледајте булдога који жели да спасе Леонарда ДиКаприја (ВИДЕО)

4. Дуга шетња

Ако се дуго шетате са псом и добро га изморите, то ће и те како помоћи. Наиме, након тога ће се пас бити поспан и хтеће да одмара, па ће се мање "бавити својим страхом".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.