Oglas
· · Komentari: 0
novogodišnja noć

Imaju veliki strah: Kako da psu ublažite stres od petardi i vatrometa

Uskoro nam se bliži "najluđa noć u godini", ali naši ljubimci se tome baš i ne raduju, iz svima poznatog razloga...

1609338439_Depositphotos_90657172_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Pićemo šampanjac, nešto lepo jesti, a u ponoć verovatno uživati u vatrometu, ali nažalost i u gomili petardi koje je će bacati neodgovorni pojedinci, a koje mogu biti zastrašujuće za naše kućne ljubimce.

Pročitajte još: Zašto je važno da psa pomazite pre napuštanja kuće: Evo koliko će njemu to značiti!

Dok mi uživamo, naši četvoronožni ljubimci verovatno će drhtati od straha zbog petardi.

Ono što je za nas ljude lepa zabava, za psa može biti totalna noćna mora. Uz pomoć ovih 5 saveta možete umiriti svog psa i priuštiti mu manje stresnu novogodišnju noć.

Petarde i buka vatrometa često su povezani s velikim stresom kod naših krznenih prijatelja

1. Skretanje pažnje i zabavljanje

Pokušajte da se zabavljate sa psom u toku prazničnih dana što je više moguće – kako bi mu skrenuli pažnju. Idite s njim u duge šetnje i posvetite mu se. Tako će mu se skrenuti pažnja od pucnjave. A, kada je baš kritično, budite uz njega, pričajte mu, mazite ga - vaš glas i dodir će ga smiriti.

Pročitajte još: Bolja od SPAJDERMENA! Maca prkosi gravitaciji

2. Hrana i poslastice

Dobra hrana, a naročito poslastice koje najviše voli takođe će mu skrenuti pažnju, i smiriće ga. 

Foto: Deposit

3. Posebna tehnika obmotavanja

Navodno ova posebna tehnika obmotavanja pomaže da smiri psa kad je napolju vatromet ili pucaju petarde. Tako se vrši lagani pritisak na psa i ova tehnika je slična grljenju. Stimulišu se posebne akupresurne tačke i to smiruje pse. Bandaž neka bude na njemu oko 15 minuta. Važno je da psa ne ostavite samog dok nosi "zavoj".

Pročitajte još: Pogledajte buldoga koji želi da spase Leonarda DiKaprija (VIDEO)

4. Duga šetnja

Ako se dugo šetate sa psom i dobro ga izmorite, to će i te kako pomoći. Naime, nakon toga će se pas biti pospan i hteće da odmara, pa će se manje "baviti svojim strahom".

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas