· · Коментари: 0
кућни љубимац

Интересантне ствари које воле пси, а нисмо знали

Пси су чудесна створења, способна да нас увек изненаде нечим новим

1649325646_dog-2771274_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Било да је ваш љубимац са вама свега 6 месеци или чак 16 година, он ће вам готово свакодневно откривати неке занимљивости о себи. Ствари у којима би ваш љубимац заиста могао да ужива, можда ће вам бити веома чудне ако сте се као и већина људи водили тиме да пси највише воле ваше друштво и своје коске.

Ствари које воле пси

Одећа власника

Да ли сте знали да је једна од омиљених ствари вашег пса заправо ваша одећа? Ваше чарапе су на врху листе ствари које ваш љубимац обожава да изучава и носи по кући. Осим чарапа, ваш љубимац ће уживати и у томе да се докопа ваших папуча, хула-хоп чарапа и сличних ствари. Заправо ако сте икад безуспешно тражили неке своје ствари које сте на столици оставили претходне ноћи, велике су шансе да их се ваш љубимац докопао. Пси воле људски мирис, а ваш им је омиљени.

Прочитајте још: ВЕТЕРИНАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Ових 9 намирница никада немојте давати псу, јер може доћи до СМРТНОГ исхода

Свеже воће и поврће

Можда сте знали да пси воле коске и кувано месо, али сигурно нисте да им се изузетно допада свеже воће и поврће. Заправо пси воле здраву храну, много више него већина људи. Ако немате идеју шта да свом љубимцу понудите у виду посластице, увек се можете послужити неким свежим воћем и поврћем које ће бити савршена грицкалица за њега. Осим тога ова храна побољшава изглед коже и псеће длаке, као и његових зуба.

Кокосово уље

Кокосово уље је здраво не само за негу ваше лепоте већ и за вашег пса, а многи пси га обожавају. Масти у кокосовом уљу подстичу производњу серотонина у мозгу и побољшавају расположење паса. Оно може допринети томе да псећа длака постане глатка и сјајна. Кокосово уље је такође и одличан антибактеријски агенс за псеће зубе. Оно што би требало да имате на уму је да псу никад не дајете више од једне кашичице кокосовог уља дневно.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.