Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да се ослободите мириса мачке у дому? Шест начина за лакше чување љубимца

Мачке су слатке и прави пријатељи, али да остављају јак мирис у куц́и - то је права истина

1688810768_1f7ca0c311c00882e829e9df313405c08b11f352.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Људи који имају мачке у њиховим куц́ама не осећају мирис својих кућних љубимаца, чак и ако осете, они мисле да је у реду. Ви се не можете ослободити од ваших љубимаца само зато што они узрокују лоше мирисе, тако да прихватате проблем и једноставно га игноришете. Међутим, постоји неколико трикова који ц́е вам помоц́и да ваш дом мирише сјајно и када имате три мачке у дому.

Неки од ових савета су очигледни, али често игнорисани.

1. Не стављајте поклопац на “мачјем тоалету”

Данас су посуде за мачке - “тоалети за мачке” са поклопцем веома популарни. Оне су сјајна ствар за вашу мацу и омогуц́авају јој мало приватности. Али, нажалост, када користите поклопац нема довољно вентилације. И то ц́е дати све услове за неугодан мирис. Ми не желимо да кажемо да не треба куповати лежишта за мачке. Наравно да можете, али прво проверите да имају добру вентилацију и да ваша мачка може лако да их користи.

2. Промените посип

Битно је да обратите пажњу на посип који користите. Ово може у великој мери утицати на мирис у вашој куц́и. Многи људи користе новине, док други користе песак, па чак и пиљевину. Разлог је зато што је јефтина и доступна. Али постоји једна мана. Пиљевина и песак ц́е допринети неугодном мирису. Потражите еколошке тоалете за мачке.

3. Користите соду бикарбону

Ако желите да брзо елиминишете мирис из своје куц́е пре него што стигну ваши гости, определите се за соду бикарбону. Сода бикарбона има фантастичан мирис који апсорбује и благи абразивни квалитет, да не помињемо да је то природан производ који може да вас реши лоших мириса без угрожавања здравља мачке. Поспите мало соде бикарбоне и неугодан мирис ће нестати.

4. Пажљиво храните своју мачку

Храна коју дајете својој мачки је веома важна. Мирис мачке такође зависи од хране коју једу. Постоји много хране, као што је сува храна за мачку и млеко, које може у великој мери повец́ати мирис у вашем дому. Млеко је лоше за стомак мачке. Храна ваше мачке не би требало да буде превише сува нити превише влажна. Правилно храњење мачке је кључ доброг мириса у куц́и.

5. Не мењајте песку место

Ако не желите да ваша мачка мокри по целој куц́и, никада не мењајте место песку. Ако желите да промените место онда будите спремни да се носите са ужасним последицама. Мачке су паметне, али када не могу да нађу фиоку са песком на свом уобичајеном месту, све што раде је да користе тепих или кревет. Ако морате да промените место песку, почните полако. Ставите још једну посуду са песком на ново место и оставите стари на своје место. Када ваш љубимац навикне на нови песак можете уклонити стари.

6. Користите природне освеживаче

Освеживачи које можете купити у продавницама су токсични и скупи. Осим соде бикарбоне, постоје многи природни освеживачи као што су цимет, каранфилиц́ и вода лимуна. Ови састојци ц́е задржати свеж мирис у вашем дому и нец́е утицати на здравље ваше мачке. Такође можете да користите свеже цвец́е да освежите свој дом. Али када бирате цвец́е, уверите се да оно није опасно за ваше мачке.

Дефинитивно, мирис мачке је проблем. Можете решити овај проблем у року од неколико секунди, ако користите неки од наведених трикова. Ако је мирис мачке јак, одведите своју мачку код ветеринара. Ако је ваша мачка врло стара, тешки мириси могу бити знак озбиљне болести.

Које методе ви користите да се ослободите мириса мачке у вашој куц́и?

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas