Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАНИМЉИВО

Како одржати ВИТКУ ЛИНИЈУ свом ЉУБИМЦУ?

Савети за власнике.

1607513689_Depositphotos_277810156_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Неки љубимци воле да једу, баш као и људи. Пси и мачке могу за трен да се удебљају и зато морате да пазите колико хране им дајете и колико често.

Немојте му остављати пуну чинију

Нема лакше ствари него пре одласка на посао љубимцу натрпати пуну чинију кекса и отићи. Али, то код њега лако може да доведе до вишка килограма. Неке животиње једу кад су гладне, док неке немају меру, па настављају док чинија не буде празна. За почетак сазнајте од свог ветеринара колико хране заиста треба да дајете љубимцу, а онда кроз властито искуство одредите на колико оброка ту количину треба расподелити. Идеално би било кад бисте водили евиденцију о томе колико хране дневно дајете свом љубимцу.

Прочитајте још: Немојте да се уплашите овог ЉУБИМЦА: Представљамо вам НАЈВЕЋЕГ ВУКА НА СВЕТУ! (ВИДЕО)

Претворите оброке у игру

Мачке су, на пример, рођени ловци. Сакријте им неке оброке по стану. Осим што ће на тај начин потрошити енергију у потрази за кексом, мачке ће се истовремено забављати.

Фото: Депозит

Немојте бити прешироке руке са слаткишима 

Уобичајени оброци имају своје калоријске вредности, али многи власници често потпуно заборављају како су и посебни слаткиши такође храна. Није лако да престанете да дајете љубимцу посластице кад им се толико радује, али контролишите се за његово добро.

Прочитајте још: Може бити опасно: Постоје биљке које НЕ ТРЕБА држати у кући ако имате КУЋНОГ ЉУБИМЦА

И не заборавите - власници су ти који су у највећем броју случајева криви за то што им је љубимац предебео.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas