Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Kako održati VITKU LINIJU svom LJUBIMCU?

Saveti za vlasnike.

1607513689_Depositphotos_277810156_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Neki ljubimci vole da jedu, baš kao i ljudi. Psi i mačke mogu za tren da se udebljaju i zato morate da pazite koliko hrane im dajete i koliko često.

Nemojte mu ostavljati punu činiju

Nema lakše stvari nego pre odlaska na posao ljubimcu natrpati punu činiju keksa i otići. Ali, to kod njega lako može da dovede do viška kilograma. Neke životinje jedu kad su gladne, dok neke nemaju meru, pa nastavljaju dok činija ne bude prazna. Za početak saznajte od svog veterinara koliko hrane zaista treba da dajete ljubimcu, a onda kroz vlastito iskustvo odredite na koliko obroka tu količinu treba raspodeliti. Idealno bi bilo kad biste vodili evidenciju o tome koliko hrane dnevno dajete svom ljubimcu.

Pročitajte još: Nemojte da se uplašite ovog LJUBIMCA: Predstavljamo vam NAJVEĆEG VUKA NA SVETU! (VIDEO)

Pretvorite obroke u igru

Mačke su, na primer, rođeni lovci. Sakrijte im neke obroke po stanu. Osim što će na taj način potrošiti energiju u potrazi za keksom, mačke će se istovremeno zabavljati.

Foto: Depozit

Nemojte biti preširoke ruke sa slatkišima 

Uobičajeni obroci imaju svoje kalorijske vrednosti, ali mnogi vlasnici često potpuno zaboravljaju kako su i posebni slatkiši takođe hrana. Nije lako da prestanete da dajete ljubimcu poslastice kad im se toliko raduje, ali kontrolišite se za njegovo dobro.

Pročitajte još: Može biti opasno: Postoje biljke koje NE TREBA držati u kući ako imate KUĆNOG LJUBIMCA

I ne zaboravite - vlasnici su ti koji su u najvećem broju slučajeva krivi za to što im je ljubimac predebeo.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas