Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимац

Како време утиче на РАСПОЛОЖЕЊЕ КОД МАЧКЕ? Реагују и на најмању промену

Власници мачака често кажу да би волели макар на трен да завире у умове својих љубимица, како би знали у каквом су расположењу.

1643704464_kittens-gca9d915e9_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

На сву срећу, могуће је закључити у каквом ће мачка бити расположењу на основу одређених ствари, попут времена.

Да ли време утиче на расположење мачака?

Мачке су еволуирале у том смеру да су способне да детектују и најмању промену у свом окружењу. То значи да су посебно осетљиве и на промене времена. Мачији њух је 10 пута јачи од људског, а слух јој је бољи и од псећег. Мачке примећују и промене у понашању других животиња, па тако када јато птица полети да се склони с пута лошем времену, мачке то чују. Чак и ваше расположење као одговор на временске прилике може утицати на вашу мачку. И само због тога што мачке делују равнодушно према вашим емоцијама, не значи да их нису свесне. Ако сте ви под стресом због лошег времена, мачије расположење ће се променити у складу са тим. С друге стране што ви мање пажње придајте времену, то ће оно мачки мање сметати.

Прочитајте још: Да ли знате зашто ПСИ СПАВАЈУ СКЛУПЧАНИ? Навика наслеђена од предака

Мачке и хладно време

Мачке су поприлично добро прилагођене хладноћи. Међутим, код њих су могуће извесне промене по хладном времену. Неке од њих су мање тражење воде, а више хране, као и интензивније спавање. Такође, мачка ће током хладнијег периода године деловати летаргично. Ове месеце она ће у највећој мери проводити склупчано и под покривачем. С друге стране у мањем броју случајева хладно време може да подстакне радозналост код мачке да истражи топле просторије у кући.

Мачке и топло време

Мачке једноставно обожавају топло време. Лоша вест за њихове власнике је та да у летњем периоду године, услед високих температура оне постају мање заинтересоване за своје људске пријатеље. Топлота вашег тела није оно што мачке желе у својој близини током изузетно врелих дана. Дакле, ако у својој соби немате клима уређај, не очекујте своју мачку у свом кревету. Такође, топло време може код мачака активирати нагон за парењем, због чега ће бити нестрпљиве да изађу из куће. Током топлије сезоне мачке ће пити више воде, тражиће хладније површине за одмарање, и мада мачке генерално добро подносе топлоту, власници би требало да обратите пажњу на хипотермију по изразито високим температурама.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas