· · Коментари: 0

КОРИСНИ САВЕТИ ЗА РОДИТЕЉЕ: Кад дете жели кућног љубимца, ово мора да зна!

Кућни љубимци делују позитивно на здравље ваших малишана, одвајају дете од телевизора и компјутера и уче их да буду одговорни.

1628157322_ljubimac.jpg
Фото: Пиxабаy

Деца која имају љубимце комуникативнија су и лакше склапају пријатељства и мање су подложна алергијама. Све је то доказано.

Ипак, важно је проценити да ли је дете у могућности да се брине о њима. Понекад и ни постоје услови за држање пса или мачке у стану. Зато је детету које силно жели животињу, а није у стању да се брине о њој, потребно објаснити зашто је не може добити.

Прочитајте још: Овај пас је ГЕНИЈАЛАЦ, а оно што је учинио ЗАДИВИЛО ЈЕ СВЕТ! (ВИДЕО)

Важно је да детету кажете колико ће љубимац бити зависан од њега. Заједно са дететом напишете на папир које би му биле дневне обавезе око љубимца и нека вам он каже да ли је спреман да преузме дужности.

Дете може ненамерно повредити кућног љубимца, мислећи да му заправо показује љубав. Да бисте то спречили, научите дете како да правилно поступа са животињама.

 
Користан савет за родитеље чија деца желе животињу јесте да му купите мање захтевног кућног љубимца.

Прочитајте још: Оправдано или не? Ово су разлози зашто је теже удомити ЦРНЕ ПСЕ

Добар пријатељ може бити мала златна рибица, корњача или хрчак. Важно је да научите децу да је потребна брига и око малених животиња.

А ево и неколико упутстава за избор:

Пас: Златни ретривер је најбољи избор за дете. Мирољубив је и не скаче на децу.

Мачка: Мачка је добар избор јер не тражи толико бриге као пас. Не треба је шетати или купати. Такође, финансијски је мањи терет.

Прочитајте још: Колико су мачкама заиста важни власници?

Хрчак: Пре него што набавите хрчка, уверите се да дете није алергично на длаку. Важно је да дете буде нежно према њему јер животињица је крхке грађе.

Корњаче и рибице: Рибице неће задовољити дечију потребу за мажењем и играњем. Бољи избор су корњаче, али морају бити мање од десет центиметара, јер, иначе, могу угристи дете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.