Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кучићи имају једну веома чудну навику: Ево која је у питању и како да га одвикнете од ње

Пси увек имају способност да нас развеселе, али имају неке чудне навике које могу бити прилично одбојне

1661241816_pas.jpg
Фото: унспласх.цом
Oglas

Једење измета је уобичајена навика којој многи пси не могу да одоле.  Кучићу су слатки, али лагали бисмо, када би рекли да немају неке лоше навике.

Прочитајте још: Пси оваква понашања власника не воле: Да ли их грлимо превише?

Од пијења воде из тоалета, па све до ствари које се људима гаде. Једење измета је вероватно врхунац грозних ствари које је ваш пас спреман да уради.

Ако сте се икада запитали зашто вашег љубимца привлачи да једе сопствени или било који током шетње, ветеринари имају објашњење за то.

Зашто пси једу измет?

Према ветеринарском стручњаку из Баркинг Хеадс-а др Скоту Милеру, медицински израз за једење измета назива се копрофагија, што може бити пракса рециклирања исхране, због лоше хране којој недостају хранљиве материје или калорије.

Др Милер је објаснио да је чешће једење измета, прилично уобичајена псећа навика, посебно код штенаца, који то раде из радозналости.

Неки пси имају ту навику зато што уживају у укусу измета, док други то можда раде због пажње.

- Неки пси су можда научили да једење измета привлачи вашу пажњу, а за неке је чак негативна пажња боља него никаква! - кажу стручњаци.

Да ли је једење измета штетно за псе?

Једење измета је релативно безопасно за вашег пса, иако постоји ризик да покупи паразите, вирусе или бактерије. Понекад се ова навика може развити и у реакцију понашања на досаду, стрес или анксиозност, међутим, према ветеринарском стручњаку Лин Џејмс, то је веома ретко.

- Навика је веома ретко узрокована основним медицинским проблемом или нечим што недостаје у њиховој исхрани, иако то може бити одговор на досаду, стрес или анксиозност.

Међутим, она упозорава да је увек најбоље да контактирате свог ветеринара ако је ваш пас изненада почео да једе измет или ако је ово понашање посебно неуобичајено за њега.

Како можете спречити пса да једе измет?

Постоји неколико начина да одвикнете свог пса од ове чудне и веома лоше навике.

Обука понашања

Надгледајте, ометајте га у овој необичној идеји. Одвратите му пажњу тако што ћете га позвати да дође, а потом наградити што вас је послушао.

Смањите њихов стрес

Уверите се да ваш пас једе одговарајућу и хранљиву храну, и посветите му пажњу, како би му смањили стрес.

Прочитајте још: Беспрекорна техника: Снимак МАЧКЕ како пије воду насмејао све до СУЗА (ВИДЕО)

Управљајте анксиозношћу одвајања

Понекад навика да једе измет може бити повезана и са анксиозношћу одвајања. Тада је најбоље да консултујете стручњака, како бисте добили праве савета око понашања према вашем љубимцу. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas