· · Коментари: 0
ЖИВОТИЊЕ

Кућни љубимац који кошта 100 хиљада ЕВРА: Представљамо вам ПЕТ НАЈСКУПЉИХ раса МАЧАКА на свету (ФОТО)

Можете ли да поверујете да кућни љубимац кошта као стан или аутомобил?

1629368040_cat-1069990_1920.jpg
фото: Пиксабеј

Неке врсте мачака могу бити невероватно скупе због различитих фактора, попут интересантног изгледа, ниске стопе плодности, реткости врсте или популарности.

Ових пет раса мачака спадају међу најскупље кућне љубимце на свету.

Прочитајте још: ПРЕДАТОР као КУЋНИ ЉУБИМАЦ: 65-годишњи АМЕРИКАНАЦ гаји АЛИГАТОРА који је питомији од мачке (ВИДЕО)

Ашера - до 100 хиљада евра

Ашера је једна од најегзотичнијих домаћих мачака на свету. Попут бенгалских мачака, изворно је узгајана од азијских леопарда. Много је већа од уобичајене домаће мачке, па може да досегне висину и од метар и по, као и тежину између 12 и 15 килограма.

Ашера је изузетно ретка раса, а од 2006. године продато је само 100 мачака ове врсте.

Савана - од 6 до 30 хиљада евра

Савана, друга најскупља мачка на свету, уједно је и највиша, чиме је освојила место у Гинисовој књизи рекорда. Интересантан је податак да је забрањена у неколико делова света, укључујући неколико држава у Америци, јер се тамо не сматра домаћом животињом.

Савана је скупа због ниске стопе плодности.

Истраживања су показала да мужјаци ове врсте нису плодни након своје шесте генерације, и немају исти инстинкт као остале мачке за парење.

Бенгалска мачка - од 8 до 21 хиљаде евра

Бенгалска мачка је једна од најпопуларнијих раса мачака на свету. Специфична је због мишићаве грађе, великих округлих очију и боје длаке у различитим нијансама, укључујући смеђу, сребрну, сиву, црну или белу.

Због распореда шара, бенгалска мачка подсећа на дивљег предатора, само у минијатурној варијанти.

Ове енергичне мачке, за разлику од других, воле воду и врло су разигране. Бенгалске мачке су законом забрањене као кућни љубимци у Њујорку, Сијетлу и на Хавајима.

Сфинкс - од 4 до 8 хиљада евра

Сфинкс мачка је једна од најегзотичнијих и најскупљих раса на свету, па се продаје по високим ценама јер ју је тешко пронаћи, а такође је и чистокрвна.

Позната је по упечатљивом изгледу, а за разлику од других мачака, њена осетљива кожа захтева посебан шампон и редовно купање.

Сфинкс мачке не могу се ни похвалити отпорношћу јер су склоне синдрому иритабилног црева, као и слабијем срцу, које захтева контроле на годишњем нивоу.

Персијска мачка - од 3 до 4 хиљаде евра

Персијска мачка спада у најстарије расе мачака на свету, јер датира из седамнаестог века. Позната је по спљоштеном лицу попут мопса, дугој распуштеној длаци и буцмастим образима.

Ова мачка може бити различитих боја.

Персијске мачке су опуштене, па могу да спавају и до 20 сати дневно, а нису тако ни разигране као остале врсте мачака.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cats_lover (@__cats_world._)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.