Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не узнемиравајте вашег пса док спава: Ово су положаји у којим их најчешће можете видети

Да би то проверили, током једне студије анкетирано је 2.000 власника паса како би сазнали о позама у којима њихови пси спавају

1655912423_french-bulldog-gf849bd31c_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Током те анкете, власници паса су испитани и колико дуго њихов љубимац спава, те је временски просек достигао број од девет сати дневно.

Прочитајте још:  Напади панике код ПАСА: Како их препознати и помоћи свом крзненом другару?

Најчешћи положај је да пас буде склупчан (71 одсто), док 57 одсто лежи на леђима са подигнутим ногама.Али чудне локације на којима наши пси спавају могу исто изазвати многа питања. 

Док две трећине паса (67 одсто) спава у свом кревету, један од 10 паса је пронађен како спава у корпи за веш, док је 24 одсто одабрало наслон фотеље за спавање. Све у свему, 73 процента испитаника признало је да су били збуњени неким од положаја за спавање у којима затекну своје псе.

Др Хелен Вајтсајд, шеф истраживања у компанији водичи за псе, рекла је: „Ми смо нација љубитеља паса и наши кућни љубимци су део наше породице. Спавање је невероватно важно за ментално здравље пса и игра значајну улогу у учењу и памћењу. „Постоји много ствари које власници могу да ураде да помогну свом псу да се квалитетно наспава. „Пси воле рутину, тако да је важно да ваш пас има миран и тих простор са удобном температуром за спавање. За штенце и млађе псе, правилно постављање темеља ће помоћи у развоју добрих дугорочних навика спавања.“

Тим Стафорд, директор за псеће послове у водичу за псе, рекао је: „Сви волимо наше псе, али више од половине људи признаје да би требало да се више едукују о псима и њиховим обрасцима спавања како би били сигурни да живе здраво.

„Да бисмо помогли нашим псима да заспе на најбољи могући начин, важно је да им дамо избор, не само где ће спавати, већ и тип кревета у којем су изабрали да спавају – неки пси ће преферирати одређене врсте кревета, док ће се други одлучити да спавају на поду.  „Такође је веома важно препознати да када је пас у кревету, то би требало да буде знак 'не узнемиравај', јер, баш као и неки људи, неки пси могу бити мрзовољни ако се изненада пробуде из дубоког сна.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas