· · Коментари: 0
ЉУБИМЦИ

Неке од њих ћете сигутно пожелети у свом дому: Пет раса паса имају најслађе штенце

Коју расу бисте ви одабрали?

1632398400_pas.jpg
Фото: Депоситпхото

Млади штенци су сами по себи веома слатки и увек нас растопе. Ипак, постоје расе чији се младунци издвајају од осталих својом лепотом, умиљатошћу или темпераментом. 

Прочитајте још: Зашто се мачкама дешава да гледају у празне зидове?

Енглески булдог

Енглески булдог је раса паса чији су штенци врло активни, али ту треба бити опрезан. Познато је да ови штенци имају специфичну грађу и да се зато може десити да се лако повреде. Зато морате водити много рачуна о овим штенцима. Најбоље је да спавају и једу у вашој близини, како бисте могли да их контролишете. Уз степенице их обавезно носите и немојте им дозволити да много скачу и да буду претерано активни. Такође, треба да знате да штенци енглеског булдога често имају поремећај у дисању које може бити доста бучно, нарочито у току неке физичке активности. Ови штенци захтевају сталан надзор ветеринара и храну високог квалитета. Енглески булдог није агресиван, али није ни превише послушан пас.

Златни ретривер

Златни ретривер је пас који ће вам правити друштво у дугим шетњама и трчању. Овај пас има снажну грађу тела и увек је спреман за неку активност. Златни ретривер је веома дружељубив како према деци и својим власницима тако и према странцима. Овај пас има нежан карактер и лако га је дресирати.

Лабрадор ретривер

Још једна од најпопуларнијих раса паса чији су штенци јако слатки и неодољиви јесте лабрадор ретривер. Ово је пас већих димензија, али јако умиљат. Сматра се да је прилично лак за одржавање и генерално је доброг здравља. Ипак, не би требало да му дајете велике количине хране, нарочито ако су у питању штенци, јер ова раса је склона гојењу. Лабрадор ретривер се одлично слаже са децом, јако је интелигентан и лако га је дресирати. Ако имате велико двориште и ако размишљате које штене да купите, предлажемо вам да се одлучите за лабрадора ретривера јер он ће сигурно донети забаву и много веселих момената вама и вашој породици.

Немачки патуљасти шпиц

На листи паса који имају најслађе штенце је свакако и немачки патуљасти шпиц. Ова раса се сматра једном од најинтелигентнијих патуљастих раса паса и веома га је лако дресирати. Оно што је нарочито погодно је што га можете носити свуда са собом.

Одржавање ове расе је једноставно, па је довољно само једном недељно га прочешљати. Имајте на уму да овај пас воли друштво и да га не смете дуго остављати самог код куће.

Прочитајте још: Пас може да препозна лошу особу? Ево шта је открило ново истраживање

 Самојед

Самојед је од давнина познат као породичан пас благог темперамента и веома чврстог карактера. Ови пси су врло активни и воле да се играју са децом. Уколико сте набавили штене самоједа, морате знати да је ова раса доста твродглава и да је потребно да будете стрпљиви код његовог дресирања. Важно је да увек осмислите неку активност за самоједа, јер не воле да се осећају запостављено. Често лају само да би привукли пажњу својих власника и веома су дружељубиви. Самоједи су јако активни па им треба обезбедити доста физичке активности. Такође, њихово одржавање је прилично захтевно јер се доста лињају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.