Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НЕОБЈАШЊИВО

Необјашњиво: Слонови редовно долазе на годишњицу смрти пријатељу (ВИДЕО)

Да неко памти као слон, квалификација је која је проистекла из веровања да велике животиње никада не заборављају када им неко учини зло.

Oglas

Међутим, тешкаши умеју да сачувају сећање и на људе који су им се показали као пријатељи, па чак да их истински ожале када умру, што показује случај из Јужне Африке. Читаву деценију група слонова жали заштитника Лоренса Ентонија. Најчудније је то што они памте датум његове смрти и на сваку годишњицу долазе да му одају поштовање!

Прочитајте још: Тито је знао, а видовњакиња најавила: ЗЛАТНА ВОДА у Змајеву открива Атилин гроб

Слонови су рушили све пред собом

Све је почело када је борац за животну околину и истраживач Лоренс Ентони доспео у Тула Тула Гејм резерват у Зулуленду у Јужној Африци. Он је 1999. сазнао да два крда агресивних слонова у Северној Мпумаланги руше ограде , због чега им је чак претио одстрел, а редовно су били и на мети ловокрадица. То је и био разлог да су били ограђени.

Замолио је слоницу Нану да не руши ограду

Ентони се упустио у очајничку битку за стицање њиховог поверења и неколико пута му је живот висио о концу.

Слонови живе у матријархату Фото: Пиксабеј

Пошто слонови живе у матријархату, Лоренс се обратио њиховој матрони, слоници Нани, и благим речима јој говорио да не треба да разбија ограду, молио је да одустане јер ће страдати и она и њено крдо, да ће их убити ловокрадице, да се смири и да ће наћи решење да не буду затворени. Између њих била је једино електрична ограда, коју се слоница спремала да сруши.

Велика животиња окренула се и отишла, остатак крда је следио.

Прочитајте још: Примитивни номади су направили прецизан астрономски сат: Да ли су дошли са ОРИОНА?

Слонови су га послушали

Сутрадан су се срели на истом месту. За дивно чудо, после неколико дана упорног обраћања и смирујућих гестова које јој је упућивао, Нана је сурлом пошла према Ентонију, готово га позивајући према себи, и он је разумео да жели да је мази. Од тада је са њом успоставио невероватан однос, а преко Нане и са осталим припадницима крда.

Слонови су спашени, а пријатељство је остало

Лоренс Ентони успео је да издејствује да слонови буду пресељени у резерват који му је био поверен, и са њима на том великом простору од неколико хиљада јутара више није било проблема. Са овим дебелокошцима наставио је да одржава контакт, бринуо се о њима, помагао им у разним невољама, лечио им младунце и проводио много времена у "разговору" са њима, тако да су га у резервату назвали "шаптачем слоновима".

Прочитајте још: Иванов је покушао да оплоди шимпанзе ЉУДСКОМ СПЕРМОМ, а циљ је био један! Шта се КРИЛО иза НАЈОЗБИЉНИЈЕГ светског пројекта! (ВИДЕО)

Дошли у жалости

Нажалост, Лоренс је 2. марта 2012. године изненада у 61. години преминуо од срчаног удара. Слонови су путовали дванаест сати, појавили се пред кућом и стајали мирно испред ње, на исти начин као када оплакују смрт неког члана своје породице. Остали су тако два дана, немо одајући пошту човеку са којим су били толико блиски, а онда се као по команди окренули и отишли.

- Сигуран сам да су осетили да морају да дођу - рекао је Ентонијев син Дилан, који је наставио очеву мисију у резервату.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas