· · Коментари: 0
кућни љубимац

Пас одбија да једе? Четири ствари би могле да буду узрок

Нажалост колико год познавали свог пса, он постаје права енигма у извесним ситуацијама

1660214049_dog-ge7ca9f0fc_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Једна од тих ситуација је она када пас одбија да једе своју храну. Ово је посебно збуњујуће, ако знате да већина паса не одбија храну ни под којим условима, јер је она једини начин да животиња добије своју дневну дозу хранљивих материја.

Уколико већ пар дана ваш љубимац има осетно мањи апетит, било би добро да размотрите разлоге које вам доносимо у нашој галерији. Неки од њих ће вам открити да сте били забринути без разлога, док вас други могу упутити да потражите помоћ ветеринара.

Прочитајте још: ПСИ могу да препознају или потврде најтеже болести код ЉУДИ? Научници увелико истражују овај феномен

Проблем је време

Пси су прилично осетљиви на време. Ако је напољу јако топло, већина пса неће бити узбуђена када дође време за вечеру. Ово се пре свега односи на храну коју псу сипате топлу. Најчешће неће је ни пипнути то вече, али јој може прићи ујутро када се у потпуности охлади и када температуре споља буду ниже. Оно што је важно је да дате свом псу у овим данима доста воде како би се расхладио, а када осети потребу за храном, он ће јести. Грануле су у летњем периоду добар избор је не захтевају подгревање, док је влажна храна та која у себи садржи већи проценат воде. Најбоља варијанта је комбинација ове две врсте.

Пас је појео нешто што није смео

Невероватно је како пси и деца увек чини се пронађу нешто у кући и око ње што није јестиво и ставе у уста. Ово се дефинитивно може одразити на њихов стомак. Једна ствар коју у том случају можете да урадите јесте да посматрате свог пса и сачекате док његово тело покушава да избаци страни предмет. Ако се догоди да пас добије грозницу, повраћа или делује као да је у великим боловима, биће потребно да га одведете код ветеринара.

Прочитајте још: Мачка спречила ОРУЖАНУ ПЉАЧКУ И СПАСИЛА ЖИВОТ ВЛАСНИКУ: Несвакидашња прича из Мисисипија (ФОТО)

Осећа се узнемирено

Бројни су разлози који могу да доведу до тога да је пас сувише узнемирен да би јео. Појаве попут грмљавине или ватромета су једне од оних када псу храна постаје последња ствар на памети. Он у тим ситуацијама само жели да побегне што даље од непријатних звукова. Такође, ако сте управо дошли с пута постоје шансе да је стомак пса узнемирен, због чега му неће бити до јела. Посета ветеринару може да буде разлог што пас нема апетит.

Болестан је

Пси се не разликују много од људи када је болест у питању, односно понашање које следи када се разболе. Већина људи одбија храну када је болесна, а исти је случај и са псима. Уколико не можете да наведете свог љубимца ни да окуси своју омиљену храну, чак ни ако га намамите посластицама, требало би да потражите помоћ ветеринара. Распон болести због којих пас одбија храну је широк и како не бисте претпостављали најгоре, најбоље би било да потражите савет стручног лица.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.