Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

Пет чудних ствари које пси обожавају, а ви не бисте могли да претпоставите

Да ли и ваш пас спада у оне који обожавају ове ствари

1649316298_jamie-street-s9Tf1eBDFqw-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Пас је створење које у нама пробуди незамисливу љубав. Све више људи се одлучује да дели свом дом са крзненим другаром. О њима стално откривамо нешто ново, било да су то смешне ствари које много воле или неке занимљиве научне чињенице.

Откривамо вам пар ствари које пси воле, а за кје не бисмо могли одмах да претпоставимо и повежемо са нашим љубимца. Али, што их више и боље упознајемо. то је наша љубав према њима већа.

1. Одећа власника

Пси обожавају гардеробу свог власника, а посебно чарапе! Они воле да их носе по кући и да их изучавају. Вероватно вам није стран призор када ваш љубимац једноставно присвоји ваше папуче, хулахопке и слично. То се дешава зато што је њима омиљени ваш мирис!

Прочитајте још: ВЕТЕРИНАРИ УПОЗОРАВАЈУ: Ових 9 намирница никада немојте давати псу, јер може доћи до СМРТНОГ исхода

2. Свеже воће и поврће

Скоро да не постоји пас који може одолети коскама или месу, па вам не би пало на памет да они у ствари воле и свеже воће и поврће. Занимљиво је да пси воле људску храну, чак више од самих људи. Одређено воће и поврће може повољно утицати на изглед и квалитет коже и псеће длаке, па бисте могли да нађете начин да их убаците у јелодник свог крзненог другара. Наравно, уз консултације са ветеринаром.

3. Сладолед

На друштвеним мрежама често имамо прилике да видимо симпатичне сцене у којима пси лижу сладолед, па им пола остане око њуске. Лети их нарочито воле будући да им они могу помоћи да остану идрирани. Али, будите опрезни!  Свом псу би требало да дајете сладолед који нема шећера и који је прилагођен њиховом организму. Многим псима је омиљени сладолед од банане.

4. Кокосово уље

Можда не бисте кокосово уље повезали са стварима које ваш пас обожава, али то баш и није тако. Масти које су саставни део кокосовог уља могу подстаћи производњу серотонина и позитивно утицати на расположење човекових најбољих пријатеља. Други бенефит  кокосовог уља јесте што антибактеријски агенси у њему сјајни су и кад је хигијена њихових зуба у питању. Ово уље може допринети бољем изгледу и квалитету псеће длаке. Али, и овде је потребан опрез- Препоручује се да свом псу максимално дате једну кашичицу кокосовог уља дневно.

Прочитајте још: Колико ЈЕДНА псећа година има људских година: ТРАГОВИ ЗА ТРАЖЕЊЕ

5. Снег

ПСи воле играње у трави, али ако је она прикривена снегом то ће бити додатно задовољство за њих. Зато би требало да пустите вашег пса да се игра у снегу кад год постоји прилика. Оно о чему би требало да водите рачуна јесте превелика хладноћа која може да доведе до промзлина на шапама.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas