Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Расе паса које се најчешће појављују у филмовима: Обожавају камеру

Неке расе паса снимају више филмова од других, било да се ради о псећим славним личностима као што су Рин Тин Тин и Леси, или ЦГИ анимацијама као у “Круели” или “Зову дивљине”.

1705680621_shutterstock_2173381567.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци за осигурање кућних љубимаца Протецт Мy Паwс користили су Интернет Мовие Датабасе (ИМДб) да идентификују расе које су се појављивале у већини филмова и ТВ емисија, а неки од резултата могли би да вас изненаде. Ево 13 раса паса које имају највише главних улога на великом и малом екрану.​

Немачки овчар

Са импресивном листом од преко 550 филмских и телевизијских остварења, немачки овчар има двоструко више појављивања од било које друге расе. Велике главне улоге ова раса је између осталог остварила у акцији “К-9”, СФ трилеру “И Ам Легенд”…

Пудлица

Значајна појављивања харизматичне пудлице на великом екрану укључују култни “Доручак код Тифанија”, затим филмове “Април у Паризу”, “Манџуријски кандидат”…

Булдог

Булдог је био најпопуларнији пас у Холивуду 1940-их, а можда најпознатији булдог је Спајк, који се појављује у бројним цртаним филмовима “Том и Џери”.

Ротвајлер

Ротвајлеру се често већ на старту преписују улоге негативаца, због језиве улоге у хорор филму Тхе Омен. Остала значајна остварења у филмографији рота су “Алиен 3”, “Цандиман” и “Аморес Перрос”.

Доберман

Елегантни добермани често добијају улоге “телохранитеља”, али важе и за акционе звезде.  “Невестин отац”, “Хуго”, “Невидљиви човек” и “Истините лажи” – неки су од филмова у којима ћете видети добермане на делу.

Чивава

Мајушна чивава ушла је у топ пет најпознатијих филмских раса паса, захваљујући улогама у комедијама “Правна плавуша”, “Чивава са Беверли Хилса” и “Рен & Стимпи”.

Дога

Један од најпознатијих паса на свету – Скуби Ду – је немачка дога, али ова раса бележи и упечатљиве наступе у “Мармадјук” авантури, породичној комедији “Рент-а-кид” и анимираној серији “Џетсонови”.

Јазавичар

Сваки власник јазавчара ће вам рећи колико је карактеран њихов љубимац – па није ни чудо што их холивудски продуценти радо бирају. У изузетно успешној серији филмова “Прича о играчкама” постоје два јазавчара – Слинки и Бустер.

Златни ретривер

Златни ретриевер је “Бади, пас кошаркаш”, а друга глумачка остварења ове омиљене расе укључују “Хомеwард Боунд: Тхе Инцредибле Јоурнеy”, “Тхе Ретриеверс” и “Смисао живота једног пса”.

Бернардинац

Тешко да представници било које друге расе могу да се пореде са славом Бетовена – главног јунака истоимене хит серије породичних комедија из деведесетих. Бернардинци се такође појављују у “Зову дивљине”, хорору “Куџо” и “Мрачној кули”.

Мопс

Мали мопс је мајстор комедије, судећи по улогама за које су га бирали – укључујући “Људе у црном”, “Тврд орах” и “Тајни живот кућних љубимаца”.

Далматинац

Можда их је било 101 у чувеном Дизнијевом филму, али пегави пас је ипак имао мање од 100 приписаних филмских улога. Међу њима су оне у филмовима “Плезентвил” и “Краљевски Тетенбаумс”.

Пас светог Хуберта

Пас светог Хуберта може да нањуши аудицију на километар удаљености, укључујући оне за филмове “Цоол Ханд Луке”, “Одбегла невеста” и “Сwеет Хоме Алабама”.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas