Oglas
· · Komentari: 0

Rase pasa koje se najčešće pojavljuju u filmovima: Obožavaju kameru

Neke rase pasa snimaju više filmova od drugih, bilo da se radi o psećim slavnim ličnostima kao što su Rin Tin Tin i Lesi, ili CGI animacijama kao u “Krueli” ili “Zovu divljine”.

1705680621_shutterstock_2173381567.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Stručnjaci za osiguranje kućnih ljubimaca Protect My Paws koristili su Internet Movie Database (IMDb) da identifikuju rase koje su se pojavljivale u većini filmova i TV emisija, a neki od rezultata mogli bi da vas iznenade. Evo 13 rasa pasa koje imaju najviše glavnih uloga na velikom i malom ekranu.​

Nemački ovčar

Sa impresivnom listom od preko 550 filmskih i televizijskih ostvarenja, nemački ovčar ima dvostruko više pojavljivanja od bilo koje druge rase. Velike glavne uloge ova rasa je između ostalog ostvarila u akciji “K-9”, SF trileru “I Am Legend”…

Pudlica

Značajna pojavljivanja harizmatične pudlice na velikom ekranu uključuju kultni “Doručak kod Tifanija”, zatim filmove “April u Parizu”, “Mandžurijski kandidat”…

Buldog

Buldog je bio najpopularniji pas u Holivudu 1940-ih, a možda najpoznatiji buldog je Spajk, koji se pojavljuje u brojnim crtanim filmovima “Tom i Džeri”.

Rotvajler

Rotvajleru se često već na startu prepisuju uloge negativaca, zbog jezive uloge u horor filmu The Omen. Ostala značajna ostvarenja u filmografiji rota su “Alien 3”, “Candiman” i “Amores Perros”.

Doberman

Elegantni dobermani često dobijaju uloge “telohranitelja”, ali važe i za akcione zvezde.  “Nevestin otac”, “Hugo”, “Nevidljivi čovek” i “Istinite laži” – neki su od filmova u kojima ćete videti dobermane na delu.

Čivava

Majušna čivava ušla je u top pet najpoznatijih filmskih rasa pasa, zahvaljujući ulogama u komedijama “Pravna plavuša”, “Čivava sa Beverli Hilsa” i “Ren & Stimpi”.

Doga

Jedan od najpoznatijih pasa na svetu – Skubi Du – je nemačka doga, ali ova rasa beleži i upečatljive nastupe u “Marmadjuk” avanturi, porodičnoj komediji “Rent-a-kid” i animiranoj seriji “Džetsonovi”.

Jazavičar

Svaki vlasnik jazavčara će vam reći koliko je karakteran njihov ljubimac – pa nije ni čudo što ih holivudski producenti rado biraju. U izuzetno uspešnoj seriji filmova “Priča o igračkama” postoje dva jazavčara – Slinki i Buster.

Zlatni retriver

Zlatni retriever je “Badi, pas košarkaš”, a druga glumačka ostvarenja ove omiljene rase uključuju “Homeward Bound: The Incredible Journey”, “The Retrievers” i “Smisao života jednog psa”.

Bernardinac

Teško da predstavnici bilo koje druge rase mogu da se porede sa slavom Betovena – glavnog junaka istoimene hit serije porodičnih komedija iz devedesetih. Bernardinci se takođe pojavljuju u “Zovu divljine”, hororu “Kudžo” i “Mračnoj kuli”.

Mops

Mali mops je majstor komedije, sudeći po ulogama za koje su ga birali – uključujući “LJude u crnom”, “Tvrd orah” i “Tajni život kućnih ljubimaca”.

Dalmatinac

Možda ih je bilo 101 u čuvenom Diznijevom filmu, ali pegavi pas je ipak imao manje od 100 pripisanih filmskih uloga. Među njima su one u filmovima “Plezentvil” i “Kraljevski Tetenbaums”.

Pas svetog Huberta

Pas svetog Huberta može da nanjuši audiciju na kilometar udaljenosti, uključujući one za filmove “Cool Hand Luke”, “Odbegla nevesta” i “Sweet Home Alabama”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas