Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест знакова да вас МАЧКЕ воле: Истраживања показују како оне показују љубав

Да ли их препознајете код своје мачке?

1689786537_macke.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Истраживања показују да мачке заиста воле своје власнике и то могу да покажу на различите начине.

Постоји уобичајени стереотип да су пси одани, а мачке повучене и не гаје осец́ања према људима. Али, као што су многи власници мачака тога врло свесни, стереотипи су често више засновани на митовима и неразумевању него чињеницама. Истраживања показују да мачке заиста воле своје власнике и то могу да покажу на различите начине. Сви још морамо много да научимо када је понашање мачака у питању, али одређена понашања сматрају се индикативним када је у питању љубав према људима. 

Ваша маца преде око вас

Поборници мачјег понашања открили су да мачке преду из разних разлога, али верују да предењ прво почиње као облик комуникације и механизма повезивања између мачиц́а и њихових мајки. Ако ваша мачка задовољно преде када је у вашој близини, постоји велика шанса да се и она осец́а повезано са вама.

Мачка седи на вама

Ако ваша маца дође и мирно седне на вас, то је показатељ поверења и наклоности. Ово је посебно тачно ако ваша мачка преде док то ради. А ако је у питању гњечење шапицама верујте да вас ваша мачка посматра као део своје породице. 

"Споро трептање"

Мачке имају веома изражајно лице, посебно очи. Ако приметите да вам мачка дуго, отегнуто трепц́е усред свог гледања у вас, пријатно јој је да спусти гард у вашем присуству и покаже поверење и наклоност. Покушајте и ви полако да трепц́ете да бисте им показали да се слажете и да уживате у њиховој пажњи.

Прати вас - и кад је гладна, и кад је сита

Да ли сте икада приметили да маца воли да вас прати по куц́и? Може бити много разлога за то – од жеље за храном до анксиозности – али постоји много случајева у којима ваша мачка једноставно ужива у вашем друштву и жели да буде са вама. Ако није близу времена за храњење, а ваша мачка се не понаша као да нешто жели, велике су шансе да само покушава да ужива у вашем присуству. 

Показује стомачић

Ако вам није страно да се ваша мачка преврц́е како би вам открила свој стомак, дефинитивно сте јој јако важни. Ова позиција ставља мачке у рањиву позицију, тако да ц́е то радити само око људи у које има потпуно поверење. Ако то није љубав, онда заиста не знамо шта јесте.

Говор репом

Ако се и даље питате да ли вас ваша мачка воли, погледајте јој реп. Према мишљењу стручњака за понашање животиња и стручњака за мачке Мерилин Кригер, мачке често показују наклоност преко репа. Закривљени врх је пријатељски поздрав и позив за интеракцију, док је исказ љубави мачка која обавија свој реп око ваших руку или чланака.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas