Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сирово месо за псе? Да ли смеју да једу пилетину?

Власници паса све чешће бирају да својим љубимцима дају сирово месо, из простог разлога што настоје да им понуде природнију исхрану.

1634634884_Depositphotos_91411088_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

У том погледу сирова пилетина је једна од најчешћих врста меса које се даје псима. Ова термички обрађена храна може изгледати здравије од прерађених житарица, али може бити и узрок великог броја здравствених проблема код паса.

Многи власници паса сматрајући своје љубимце потомцима вукова, дају им сирову пилетину верујући да им дају здравију храну од на пример куваног пилећег меса. Нажалост, сирова пилетина није најбоље решење за исхрану паса. Иако она није нужно увек проблематична, не може се рећи ни да је 100% безбедна.

Прочитајте још: Кућне биљке које су опасне за љубимце: Ипак не могу заједно

Опасност сирове пилетине за пес

Док се многи фокусирају само на предности сирове пилетине, ризици који могу бити опасни по живот се не смеју занемарити. Главни и основни проблем који са собом доноси сирова пилетина је у облику инфекције салмонелом. Она је присутна у многим намирницама које нису обрађене у довољној мери, или су у сировом издању. Ова бактерија је у једнакој мери опасна и по животиње и по људе, а када рукујете са сировом пилетином постоји могућност да се салмонела прошири на бројне површине у вашој кухињи. Повраћање, дијареја, летаргија, недостатак апетита и грозница су симптоми који указују на заразу салмонелом. Она није видљива голим оком, због чега је посебно опасна.

Пилеће кости за пса

Иако сви пси обожавају да жваћу кости, када су у питању пилеће, оне могу да изазову бројне проблеме у њиховим цревима. Не само да може доћи до опструкције у желуцу и црвеном тракту, већ ситне пилеће кости могу и да пробију унутрашње органе, поломе зубе вашем љубимцу, и попреко се задрже у грлу и изазову гушење. Куване пилеће кости нису ништа боље решење од сирових, с тога је пожељно да будете врло опрезни када свом псу нудите пилеће месо заједно са костима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas