Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стижу високе температуре: Трик од 5 секунди помоћи ће вам да откријете да ли је вашем псу превруће за шетњу

Шетње по високим температурама могу бити изузетно штетне по здравље вашег пса

1654608360_pexels-helena-lopes-1959054.jpg
Фото: Pexels
Oglas

Температуре изнад 25 степени  могу повећати ризик од топлотног удара код паса. Најчешћи симптоми топлотног удара код паса су непрекидно дахтање, убрзан рад срца, тетурање, видна слабост, претерано балављење.

Нашим љубимцима длака која може бити гушћа или ређа, може отежати раслађивање.

Летње температуре могу бити много високе, а температуре тротоара могу достићи још више степени. Ово је лоша вест за све наше крзнене другаре - изуетно загрејан тротоар може оштетити кожу на њиховим шапама, па је изуетно важно да свог љубимца не шетате кад су највеће врућине.

Прочитајте још: Како да у неколико једноставних корака покажемо МАЧКИ да је волимо?

Центар за обуку паса "Моон Валлеy" поделио је мали трик који може изузетно помоћи власницима током врелих дана:

– Ставите длан на тротоар. Ако га не можете држати пет секунди, превруће је да бисте шетали пса.

Изузетно је битно да одрадите ову проверу пре него што одлучите да је време за шетњу са вашим крзненим другаром. Температура асфалта може достићи чак 52 степена, што може довести до видних и озбиљних оштећења на шапама.

Трудите се да ваш пас увек има приступ свежој и хладној води, да не борави дуго на високим температурама, а уз то је потребно и да пратите понашање вашег пса и евентуалне симптоме топлотног удара.

Практикујте шетње рано ујутру или касно увече, док дневне температуре не досегну свој максимум.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas