Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

2 грешке правимо када се шминкамо, а чине да изгледамо старије: Коректор већина наноси погрешно

Неколико једноставних трикова за лепоту може учинити да изгледате годинама млађе.

1712759976_shutterstock_2275869457.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пошто се ваша кожа временом мења, добија фине линије и боре, промена рутине шминкања може бити управо оно што вам је потребно да одржите младалачки сјај.

Нанесите контуру више на јагодице

Шминкери препоручују да нанесете контуру више на јагодицу, а не на удубљење образа.

- Контура ће пружити ту природну сенку нашем лицу, али ако је ставимо прениско изгледаћемо још старије - саветује Лорен Хејл, шминкерка, за Бест Лајф.

Хејл објашњава да, како старимо, губимо колаген у кожи, повлачец́и изглед наших црта надоле.

- Дакле, када ту контуру поставите више на јагодицу,  ово ц́е нам визуелно подићи образе - каже она.

@лауренлхале @Гоод Морнинг Америца @цхелсеа.к.пеарсон фоллоw ме фор море матуре скин типс #гоодморнингамерица #овер40 #матурескин #макеупформатурескин #беаутyовер40 #макеуповер50 #wокеновер40 #wоменовер50 ♬ оригинал соунд - Лаурен Хале

Коришћење коректора испод очију

Хејл каже да постоји још једна уобичајена грешка коју жене старије од 40 година праве када наносе шминку. Грешка се прави са коректором јер углавном попуњавамо "троугао" испод ока.

- Проблем са овим је што мислимо да прикривамо своје подочњаке, али заправо улазимо испод, где су све фине линије и текстуре нашег ока, и тако заправо издвајамо те фине боре јер светлост привлачи светлост.

Хејл предлаже да лагано нанесете свој коректор у дијагоналној линији ка горе, почевши од спољне ивице ока и према линији косе. Ово ц́е посветлити и подиц́и изглед, без привлачења пажње на фине линије или боре испод очију које можда имате.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas