Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 разлога због којих вам парфем не траје дуго: Важно је где стоји и какав мирис бирате

Уживање у префињеним мирисима је као уметност - захтева правилно руковање и негу како би се постигао савршени резултат.

1710252501_shutterstock_2102385496.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Савладавање уметности наношења парфема не подразумева само његово наношење на пулсне тачке, већ и стварање суптилне, али дуготрајне ароме која ће вас пратити током дана. Наставите са читањем да бисте сазнали зашто ваш мирис можда нема потребну издржљивост...

Ваш омиљени мирис је травнати или цветни

Опште правило је да мириси у оријенталним или такозваним дрвеним категоријама трају много дуже од цитрусних, цветних или зелених мириса. Наравно, ако више волите лакши мирис, и то је сасвим у реду.

Не примењујете мирис на правим местима

Важна чињеница: топлота појачава мирис, па је најбоље да парфем прскате на местима која стварају највише телесне топлоте, као што су пулсне тачке на врату и зглобовима — чак и на глежњевима и задњим странама колена. Прскање директно на косу је одличан трик јер су ваши праменови у основи уграђени дифузор (са сваким чешљањем или окретањем косе, ослобађају се неке мирисне честице). Треба напоменути једну ствар: иако је у нама практично укорењено од малих ногу да трљамо зглобове један о други, то заправо разбија мирис, чинећи да бледи брже него што бисте желели.

Не хидратизујете се довољно

Постоји директна корелација између вашег режима хидрирања коже и времена трајања вашег мириса јер се мирис не уклапа добро са сувом кожом. Уверите се само да ваша хидратантна крема није мирисна тако да се не такмичи са вашим парфемом по избору.

Не чувате свој мирис како треба

Да ли сте знали да мириси имају рок трајања? Ако парфем промени боју или текстуру, вероватно је остарио и изгубио је део свог интегритета. Природни састојци ће се развијати и често ће временом постати јачи, али постоји танка линија између снажног мириса и нечега што само мирише погрешно, па обратите пажњу. С друге стране, док се сви мириси на крају покваре (или се барем значајно измене), правилно складиштење је кључно да бочица траје. У идеалном случају, држите своје мирисе на хладном, тамном месту (мада не у фрижидеру) и даље од клима уређаја или грејних јединица.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas