Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири корака да заштитите КОСУ током сунчања: Уз правилну бригу неће бити "сува као слама"

Лето је време када смо највише изложени сунцу, а док углавном говоримо о томе како да заштитимо кожу сунчевих зрака, често заборављамо на косу и теме коже главе

1689346022_shutterstock_1383763730.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Остављање косе незаштиц́еном може довести до оштец́ења као што су ломљивост и сувоц́а, а такође може довести до опекотина власишта од сунца. Због тога је важно да имате двоструки приступ заштити од сунца, за косу и кожу главе.

То значи да користите крему за сунчање и средство за заштиту од топлоте заједно са физичким баријерама као што су шешири са широким ободом и сунцобрани како бисте блокирали сунце и пружили УВ заштиту вашој коси и власишту.

Заштита косе од сунца

Одржавајте косу хидрираном

Пошто излагање сунцу исушује вашу косу, важно је да коса буде што је могуц́е влажнија. Обавезно пијте пуно воде пре него што проведете дан на сунцу и спакујте хидратантне грицкалице попут воц́а и поврц́а са високим садржајем воде. На косу нанесете производ за дубинско хидрирање да бисте затворили влагу пре излагања сунцу.

Ређе користите шампон

Шампонирањем косе сваки дан смањују се природних уља на власима, а ово одсуство природних уља за кожу главе може подстац́и да ваше власиште превише производи себум.

Нанесите СПФ на сву изложену кожу

Када наносимо крему за сунчање, тежимо да се фокусирамо на лице и тело од врата надоле. Али, требало би да крему наносима на сва изложена подручја.

Користите средство за заштиту од топлоте на коси

Производи за косу за заштиту од топлоте стварају баријеру без тежине између праменова ваше косе и извора топлоте, било да је то преса за косу или сунце.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas