Oglas
· · Komentari: 0

Četiri koraka da zaštitite KOSU tokom sunčanja: Uz pravilnu brigu neće biti "suva kao slama"

Leto je vreme kada smo najviše izloženi suncu, a dok uglavnom govorimo o tome kako da zaštitimo kožu sunčevih zraka, često zaboravljamo na kosu i teme kože glave

1689346022_shutterstock_1383763730.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ostavljanje kose nezaštićenom može dovesti do oštećenja kao što su lomljivost i suvoća, a takođe može dovesti do opekotina vlasišta od sunca. Zbog toga je važno da imate dvostruki pristup zaštiti od sunca, za kosu i kožu glave.

To znači da koristite kremu za sunčanje i sredstvo za zaštitu od toplote zajedno sa fizičkim barijerama kao što su šeširi sa širokim obodom i suncobrani kako biste blokirali sunce i pružili UV zaštitu vašoj kosi i vlasištu.

Zaštita kose od sunca

Održavajte kosu hidriranom

Pošto izlaganje suncu isušuje vašu kosu, važno je da kosa bude što je moguće vlažnija. Obavezno pijte puno vode pre nego što provedete dan na suncu i spakujte hidratantne grickalice poput voća i povrća sa visokim sadržajem vode. Na kosu nanesete proizvod za dubinsko hidriranje da biste zatvorili vlagu pre izlaganja suncu.

Ređe koristite šampon

Šamponiranjem kose svaki dan smanjuju se prirodnih ulja na vlasima, a ovo odsustvo prirodnih ulja za kožu glave može podstaći da vaše vlasište previše proizvodi sebum.

Nanesite SPF na svu izloženu kožu

Kada nanosimo kremu za sunčanje, težimo da se fokusiramo na lice i telo od vrata nadole. Ali, trebalo bi da kremu nanosima na sva izložena područja.

Koristite sredstvo za zaštitu od toplote na kosi

Proizvodi za kosu za zaštitu od toplote stvaraju barijeru bez težine između pramenova vaše kose i izvora toplote, bilo da je to presa za kosu ili sunce.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas