Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири начина да заштитите косу док спавате: Да ли је сваки пут очешљате?

Ако мислите да је свакодневна употреба преса за косу и фарби једини начин да оштетите косу, грешите

1666691720_c007ecd2d29cbed25df088fe919980a06c27ed53.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Начин на који спавате (тачније, начин на који се бринете о коси пре и током спавања) игра пођеднако важну улогу у здрављу и квалитету косе. Шта треба (а не треба) да радите док спавате са косом? Постоје ли начини да је заштитите током спавања?

Реците да сатенској или свиленој јастучници

Вероватно није први пут да читате да јастучница од свиле може да промени вашу косу. Када је реч о квалитету јастучнице, чињеница је да су памучне грубље текстуре и као резултат тога, током спавања, услед трења, изазивају додатно хабање попут ломљења или коврџања косе. Прелазак на сатенску или свилену јастучницу помаже у смањењу ломљења, одржавајуц́и косу здравом и меком.

Прочитајте још: Имате перут и сврби ваш кожа главе? Направите смесу од ДВА САСТОЈКА и драстично умањите проблем на природан начин

Очешљајте косу пре спавања

Један од најједноставнијих и најлакших начина да заштитите косу ноц́у је да је очешљате чешљем са широким зупцима непосредно пре него што одете у кревет. Овај потез, осим што помаже у лаком распетљавању, доприноси равномерној расподели природних уља од корена до крајева, што ц́е помоц́и да се избегне ломљење.

Немојте чврсто везивати косу гумицама

Оставите косу слободну и опуштену током спавања, избегавајуц́и да је превише чврсто вежете траком. Ако имате дугу косу (или једноставно не желите да "упропастите" фризуру), можете користити сатенски/свилени турбан за косу или умотати свиленим/сатенским шалом ноц́у да бисте је заштитили од коврџања и оштећења.

Прочитајте још: Разлози због којих се САВЕТУЈЕ да треба да пустите СЕДУ косу: Предности ће вас изненадити

Време третмана!

У складу са вашом рутином неге коже, у рутини неге косе искористите ноц́не сате за додатну негу. Производи са хидратантним састојцима или производи који се не испирају, као што су серуми са лаганом формулом који можете нанети на суву косу, могу јој дати мало додатне љубави, штитец́и је од коврџања изазваног трењем јастучница или дехидрације.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas