Oglas
· · Komentari: 0

Četiri načina da zaštitite kosu dok spavate: Da li je svaki put očešljate?

Ako mislite da je svakodnevna upotreba presa za kosu i farbi jedini način da oštetite kosu, grešite

1666691720_c007ecd2d29cbed25df088fe919980a06c27ed53.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Način na koji spavate (tačnije, način na koji se brinete o kosi pre i tokom spavanja) igra pođednako važnu ulogu u zdravlju i kvalitetu kose. Šta treba (a ne treba) da radite dok spavate sa kosom? Postoje li načini da je zaštitite tokom spavanja?

Recite da satenskoj ili svilenoj jastučnici

Verovatno nije prvi put da čitate da jastučnica od svile može da promeni vašu kosu. Kada je reč o kvalitetu jastučnice, činjenica je da su pamučne grublje teksture i kao rezultat toga, tokom spavanja, usled trenja, izazivaju dodatno habanje poput lomljenja ili kovrdžanja kose. Prelazak na satensku ili svilenu jastučnicu pomaže u smanjenju lomljenja, održavajući kosu zdravom i mekom.

Pročitajte još: Imate perut i svrbi vaš koža glave? Napravite smesu od DVA SASTOJKA i drastično umanjite problem na prirodan način

Očešljajte kosu pre spavanja

Jedan od najjednostavnijih i najlakših načina da zaštitite kosu noću je da je očešljate češljem sa širokim zupcima neposredno pre nego što odete u krevet. Ovaj potez, osim što pomaže u lakom raspetljavanju, doprinosi ravnomernoj raspodeli prirodnih ulja od korena do krajeva, što će pomoći da se izbegne lomljenje.

Nemojte čvrsto vezivati kosu gumicama

Ostavite kosu slobodnu i opuštenu tokom spavanja, izbegavajući da je previše čvrsto vežete trakom. Ako imate dugu kosu (ili jednostavno ne želite da "upropastite" frizuru), možete koristiti satenski/svileni turban za kosu ili umotati svilenim/satenskim šalom noću da biste je zaštitili od kovrdžanja i oštećenja.

Pročitajte još: Razlozi zbog kojih se SAVETUJE da treba da pustite SEDU kosu: Prednosti će vas iznenaditi

Vreme tretmana!

U skladu sa vašom rutinom nege kože, u rutini nege kose iskoristite noćne sate za dodatnu negu. Proizvodi sa hidratantnim sastojcima ili proizvodi koji se ne ispiraju, kao što su serumi sa laganom formulom koji možete naneti na suvu kosu, mogu joj dati malo dodatne ljubavi, štiteći je od kovrdžanja izazvanog trenjem jastučnica ili dehidracije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas