Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
нега

Да ли правите ове грешке када чешљате косу? Доносе више штете него користи

Лепа и негована коса можда је женама и најважнија када је лепота у питању

1648817210_hair-4639295_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Свако има одређене рутине којих се држи, а стручњаци за косу кажу шта би требало да уврстимо у свакодневну негу.

Сматра се да је чешљање косе неколико пута дневно (не пречесто) неопходно је да би се стимулисало власиште, уклонила мртва кожа и одвојили запетљаји у коси. Чешљање косе такође помаже да се уља са власишта пребаце на остатак косе, поправљајући изглед масног власишта.

Прочитајте још: НАРАНЏАСТА ТОРБА ЈЕ БОЉА ОД ЦРНЕ! Уверите се сами зашто треба бирати јарке боје (ФОТО)

Иако је чешљање важан корак у рутини неге косе, постоји една уобичајена грешка у чешљању косе која  заправо може да донесе више штете него користи.

Правилно држање четке за косу

Фризери истичу да никада не би требало да чешљамо косу хоризонтално јер вертикално позиционирање четке, омогућава коси да слободно клизи.

Замршености настале неправилним држањем четке могу да узорокују проблеме јер настају запетљани праменови, што даље доводи до ломљења косе.

Прочитајте још: Каја Гербер отворила сезону БЕБИ-ДОЛ ХАЉИНА: Стил који ћете желети да украдете јер изгледа преслатко! (ФОТО)

Савет је да када чешљате мокру косу, користите чешаљ или четку за распетљавање са размакнутим длачицама да не бисте оштетили косу. Суву косу чешљајте у деловима, почевши од врхова, а не од корена.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas