· · Komentari: 0
nega

Da li pravite ove greške kada češljate kosu? Donose više štete nego koristi

Lepa i negovana kosa možda je ženama i najvažnija kada je lepota u pitanju

1648817210_hair-4639295_1280.jpg
Foto: Pixabay

Svako ima određene rutine kojih se drži, a stručnjaci za kosu kažu šta bi trebalo da uvrstimo u svakodnevnu negu.

Smatra se da je češljanje kose nekoliko puta dnevno (ne prečesto) neophodno je da bi se stimulisalo vlasište, uklonila mrtva koža i odvojili zapetljaji u kosi. Češljanje kose takođe pomaže da se ulja sa vlasišta prebace na ostatak kose, popravljajući izgled masnog vlasišta.

Pročitajte još: NARANDžASTA TORBA JE BOLJA OD CRNE! Uverite se sami zašto treba birati jarke boje (FOTO)

Iako je češljanje važan korak u rutini nege kose, postoji edna uobičajena greška u češljanju kose koja  zapravo može da donese više štete nego koristi.

Pravilno držanje četke za kosu

Frizeri ističu da nikada ne bi trebalo da češljamo kosu horizontalno jer vertikalno pozicioniranje četke, omogućava kosi da slobodno klizi.

Zamršenosti nastale nepravilnim držanjem četke mogu da uzorokuju probleme jer nastaju zapetljani pramenovi, što dalje dovodi do lomljenja kose.

Pročitajte još: Kaja Gerber otvorila sezonu BEBI-DOL HALJINA: Stil koji ćete želeti da ukradete jer izgleda preslatko! (FOTO)

Savet je da kada češljate mokru kosu, koristite češalj ili četku za raspetljavanje sa razmaknutim dlačicama da ne biste oštetili kosu. Suvu kosu češljajte u delovima, počevši od vrhova, a ne od korena.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.