· · Коментари: 0
нега

Да ли су вам руке суве током зиме? Дерматолози кажу да углавном правимо грешку

Ако вам је кожа на рукама сува веома лако може да дође до пуцања и осећаја свраба или пецкања. Срећом, постоји решење и за овај проблем који, нарочито токим зиме, мучи велики број људи.

1639060658_shutterstock_1662635866.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Приликом прања руку користите нежни хидрантни сапун, а након тога намажите руке квалитетном кремом која ће допринети очувању здравља ваше коже на рукама.

Ипак, оно што треба да имате на уму је и то да није свеједно када ћете их намазати.

Наиме, дерматолози кажу да крему на руке треба нанети што пре, ако је могуће одмах након прања руку. Дерматолог Витни Бове каже да је сасвим у реду и ако то урадите два минута након прања. Не треба чекати предуго, јер се већ након тог времена смањује ефикасност и кожа неће моћи да добије све хранљиве материје које се налазе у креми.

Прочитајте још: Продужите му ТРАЈАЊЕ и ЈАЧИНУ: Како се правилно наноси ПАРФЕМ, и који мирис треба одабрати према ТИПУ КОЖЕ?

- Ако предуго чекате, пропустиће тај период у којем хранљиви састојци могу да прођу кроз поре и сачувају влажност коже - каже она. Када вода испари (концепт познат као трансепидермални губитак воде) ваша кожа ће остати сува, нарочито ако руке перете врућом водом, која брже испарава.

Укратко, држите хидрантну крему негде да вам буде при руци, како бисте након сваког прања или коришћења средстава за дезнифекцију могли што пре да је нанесете на кожу - саветује дерматолог.

Када је у питању избор креме, препоручује се да се користе оне које у себи садрже хранљива уља или маслаце који су богати масним киселинама.

- Користите хидратантну крему за руке с правим, традиционалним мастима. Ове хидратантне креме могу да постакну развој добрих бактерија - каже породична докторка Кејт Шанахан.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.