· · Коментари: 0

Девојке их користе годинама, а могу нашкодити здрављу коже: Да ли редовно проверавате РОК ТРАЈАЊА ШМИНКЕ?

Претресите несесер и избаците их уколико им је истекао рок трајања

1676362887_shutterstock_67872796.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Коришћење шминке коју имамо неколико година и оне којој је истекао рок трајања има опасне последице по изглед коже. Такође, иако то можда не примећујете, стара шминка на лицу никад не може да изгледа исто као нова, јер је временом изгубила текстуру и трајност.

Ево након колико времена је пожељно бацити поједини производ:

Прашкасти производи

Сва шминка у камену или праху, укључујући руменило, бронзер и сенке, као и пудере, може се без проблема користити до две године.

Маскара

Маскара после одређеног времена уме да буде пуна бактерија, па је потребно мењати је на свака три месеца. Избегавајте да је "пумпате" јер је то исушује.

Течна подлога

Ако течни пудер користите свакодневно, вероватно нећете морати да бринете о року трајања јер ћете га потрошити пре истека. Али би требало да га потрошите за годину дана.

Оловка за очи

Оловка за очи је употребљива до две године јер се овакви производи спорије кваре.

Руж и оловка за усне

Одржавајте свој несесер уредним и баците сваки руж који тамо стоји више од годину до годину и по дана. Не само да ће почети да се суши и мрви него више неће имати исту боју као пре.

Коректор

Производи у тубицама који нису стално изложени ваздуху могу издржати чак до 18 месеци. Након тога их замените новим, како не бисте добили неку алергију или иритацију.

Течни ајлајнери

За разлику од оних у оловци, стандардни ајлајнери трају само од три до шест месеци.

Сјајеви за усне

Сјај за усне има поприлично дуг век трајања - до две године. Најбоље је изабрати нијансу коју ћете често носити, па нећете морати да бринете о року трајања јер ћете га дотле сигурно потрошити.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.