Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Фризерка открила да смо ПОГРЕШНО КОРИСТИЛИ БАЛЗАМ и то би могло да нам уништи косу

Фризерка Мартина Краликова рекла је да сви правимо неколико уобичајених грешака када је у питању употреба регенератора - које би могле да нам униште косу

1648717074_blindfold-ga0783d913_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Прање косе је једноставан процес, зар не? Па, очигледно има више тога него што сте мислили, јер је један фризер тврди да нико од нас не зна како да правилно нанесе балзам.

Фризерка Мартина Краликова, рекла је да ћемо скоро сви направити барем једну од пет најчешћих грешака кад год перемо косу - укључујући коришћење премало или превише балзама, неправилно наношење производа и коришћење погрешног типа регенератора.

Наношење балзама на погрешно подручје

Док је за Тхе Сун говорила о својим саветима за негу косе, Мартина је рекла да је једна од најчешћих грешака коју људи праве везана за место где стављају свој производ.

Прочитајте још: Фризерка показала једноставан трик којим се ПРАВЕ савршене ЛОКНЕ: Довољно је неколико секунди (ВИДЕО)

Неким људима то може изгледати очигледно, али никада не би требало да наносите балзам на корен, јер би то могло учинити вашу косу "премасном и равном".

Уместо тога, нанесите производ само од средине до краја врхова, који ће бити најстарији, а самим тим и најсувљи део косе. Оставите да се упије неколико минута, а затим исперите хладном водом.

Коришћење погрешног производа

На тржишту постоји наизглед бескрајна листа регенератора, али одабир правог за ваш тип косе штети здрављу ваше косе, каже Мартина.

Лагани регенератори најбоље делују за фину косу, али маска за дубинско регенерисање може превише да оптерети праменове - иако су препуни природних уља која могу бити важна за друге типове косе.

Мартина је објаснила: „Потражите мешавину силикона за заглађивање праменова, аминокиселине за јачање косе, провитамине или пантенол за влажење и минерално уље или петролатум за заштиту, у зависности од тога шта вам је потребно."

Коришћење погрешне количине

Сви знамо да је важно користити балзам да бисмо одржали косу здравом, али превише може бити и штетно. Мартина каже да ће превише регенератора „проузроковати накупљање производа“ што ће заузврат учинити да ваша коса изгледа масно.

Не чекате довољно дуго

Регенератор никада не треба одмах испрати, каже Мартина. Регенератор треба оставити најмање неколико минута да би се „емулгирао у косу“.

С друге стране, маске за дубинско кондиционирање треба оставити између 10 и 30 минута, идеално са капом за туширање како би коса остала на месту. Ово би требало да учини да ваша коса изгледа "хидрирано и сјајно".

Наравно, једна од најважнијих ствари на коју треба пазити је да ли правилно исперете косу када дође тај тренутак. Ако оставите мало балзама у коси, то може довести до "масних и прљавих" власи, па се уверите да сте се правилно решили свих производа када их исперете.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas