Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Грешке при сушењу КОСЕ које чак и фризери праве: Избегавајте овај поступак

Ово су грешке које многи људи праве, а много оштећују косу

1663073847_pexels-gratisography-4614.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Познато је како топлота има негативан утицај на косу, али мало ко зна заправо шта све изазива тај штетан утицај, као и начине на које он може да се неутралише.

Уобичајено је мишљење да апарати за третирање косе који раде на бази топлоте, попут фигара, фена и пегле, оштећују косу.

То свакако јесте истина. Неадекватно руковање и недовољна заштита косе, заиста доводи до бројних оштећења. Међутим, ту се прича не завршава.

У жељи да се фенирање обави што пре, многи укључују фен за косу на најјачу температуру, а како би се постигли најбољи резултати, фен се прислања уз длаку.

Стручњаци упозоравају да су ово две веома велике грешке.

Прочитајте још: За постојанији кармин на уснама: Послужите се овим једноставним триком и трајаће дуже

Неопходно је да фен буде макар 3 цм удаљен од длаке, а температура не треба да буде превелика.

Једнако велика грешка је и предуго сушење, односно фенирање.

Што се тиче пегле и фигара, неки апарати овог типа могу да постигну температуру и до 250 степени.

Ипак, стручњаци саветују да не прелазите 200 како не бисте косу оштетили превише.

Такође, неопходно је да коса буде потпуно сува пре употребе пегле, а не смете ни прескакати спреј за заштиту од топлоте.

Већ смо рекли да ови апарати нису једини извори топлотног оштећења косе.

Многи косу перу и врућом водом, а ово је нешто што практикују и фризери.

Како стручњаци наводе, врућа вода исушује косу, чини да се корен брзо масти и да крајеви постају слабији, па лакше пуцају.

Млака вода је далеко боља, а саветује се и употреба благих шампона.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas